Ciekawostka. Na teren fabryki absolutnie nie wolno wnosić żadnych napojów innych firm. W zamian na terenie firmy możesz pić do woli czego tylko dusza zapragnie. Napoje gazowane, soki, energetyki. Wbrew pozorom większość pije wodę. Odpowiedzcie sobie sami dlaczego! :]
Proszę nie doszukiwać się w podanym wyżej wykopie kolejnych teorii spiskowych. CocaCola jak każdy globalny produkt musi być spójny jak to tylko możliwe. Firma dba o to aby smak Coca Coli był wszędzie identyczny. Czynniki które to utrudniają to woda z danego obszaru produkcyjnego, cukier bądź syrop glukozowy jak i sama linia produkcyjna. Sam napój może smakować inaczej w wielu państwach ale będą to subtelne różnice.
@cherrycoke2l: Dwu litrowe butelki są dość specyficzne. Dość długo zajmuje przestawienie linii produkcyjnej na dany produkt. Czy dany rodzaj Coli jest dostępny w butelkac 2L (w UK nawet 3L) decyduje kwestia opłacalności. Po prostu nie ma zbytu, więc nie ma produkcji.
Do tych 44 miesięcy zaliczam podróże po Turcji, Gruzji, Rumunii, Armenii, basen morza czarnego, półroczne staże na Węgrzech i w Turcji oraz wiele innych. Może kolega spędził je przed monitorem, ja wprost przeciwnie.
Ciekawi mnie takie zagadnienie - ponoć tylko dwie osoby na świecie znają pełną procedurę/skład Coca-coli. W takim razie jak wygląda produkcja? Do fabryki przyjeżdża cudowny składnik który sprawia że prawie cola staje się colą?
@hektor190: Składnik dostarczany przez firmę matkę to syrop który wymaga rozcieńczenia i nasycenia dwutlenkiem węgla. Jest to nic innego jak koncentrat który w bardzo prostym procesie staję się Colą która następnie ląduje w butelkach czy puszkach. Absolutnie nie ma potrzeby aby zbyt wiele osób znało recepturę było by to zbyt duże ryzyko dla firmy.
Komentarze (275)
najlepsze
FFFUUU dziękuję za jakże konstruktywne słowa krytyki.
Jaki system ERP używa wasza fabryka?
W Polsce napój ten produkowany jest na licencji Schweppes International Limited przez "Pepsi Cola General Bottlers Poland" w zakładzie w Michrowie
dziwne...