Łatwy przepis na Pulled pork, czyli SZARPANĄ WIEPRZOWINĘ
Cześć! Dziś prosty przepis na pulled pork, czyli szarpaną wieprzowinę, która świetnie pasuje np. do sosu BBQ. W powiązanych jak zawsze przepis w wersji pisanej!
![MG78](https://wykop.pl/cdn/c3397992/MG78_VuC5zG6JsA,q52.jpg)
- #
- #
- #
- 151
- Odpowiedz
Cześć! Dziś prosty przepis na pulled pork, czyli szarpaną wieprzowinę, która świetnie pasuje np. do sosu BBQ. W powiązanych jak zawsze przepis w wersji pisanej!
Komentarze (151)
najlepsze
Tutaj najłatwiej sprawdzić czy jest okej po prostu szarpiąc. Jak ładnie się rozdziela od siebie to jest gotowe :D
Polecam robić danie w wolnowarze. Wstawiacie wieczorem i wyciągacie rano. Koszt zakupu takie podstawowego wolnowaru to jakieś 60 zł. Ja taki mam i działa bez zarzutu już z 5 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do przepisu to ja zawsze dodaje trochę octu jabłkowego bo dzięki temu podobno mięso jest bardziej
Mozesz dac octu jablkowego ale podstawowy plyn to powinien byc jakis wywar (ja uzywam wieprzowego z kartonika) potem wszystko do lodowki (caly ceramiczny zbiornik z wolnowara) zciagnij tluszcz (bedzie go duzo) odlej troche zupki (bedzie pyszna!) Potem widelcem poszarp miesko i dodaj ulubiony sos (tylko nie luisiana! Mysle ze kansas style jest najlepszy do tego dania) dobrze
Kucharzem nie jestem, umiem tylko ugotować 4 rzeczy - herbate, jajecznice, kurczaka curry i szarpaną wieprzowine. I tego się trzymam.
nie krzycz
Czyli jakbym po pracy zaczął, to obiad idealnie na 23:00
Byłby jakikolwiek sens to upiec jednego dnia, wsadzić do lodówki i odgrzać następnego?
Jak wtedy zadziałać przy odgrzaniu? Też 100°? Jak długo?