Łatwy przepis na Pulled pork, czyli SZARPANĄ WIEPRZOWINĘ
Cześć! Dziś prosty przepis na pulled pork, czyli szarpaną wieprzowinę, która świetnie pasuje np. do sosu BBQ. W powiązanych jak zawsze przepis w wersji pisanej!
MG78 z- #
- #
- #
- 151
Cześć! Dziś prosty przepis na pulled pork, czyli szarpaną wieprzowinę, która świetnie pasuje np. do sosu BBQ. W powiązanych jak zawsze przepis w wersji pisanej!
MG78 z
Komentarze (151)
najlepsze
Jak zrobicie pulled pork to pochwalcie się na mirko tym jak Wam smakowała i oznaczajcie mnie oraz tag #kuchniamg78
Łatwo to zaobserwować po boczku, który tylko w Europie w różnych krajach wygląda w różny sposób
ile to na prund trza wydac zeby 5h piekarnik palic
schabowe raz dwa 3 min na patelece i do krajzerki
Od poniedziałku kusić? Barbarzyństwo!
Jest też trzecia opcja, mianowicie przepisy rumcajsa, polecam.
@MG78: W formie burgera ok, ale "na burgerze", "w burgerze" mi jakoś nie pasowało. Ale to takie czepianie się :D
Tutaj najłatwiej sprawdzić czy jest okej po prostu szarpiąc. Jak ładnie się rozdziela od siebie to jest gotowe :D
Polecam robić danie w wolnowarze. Wstawiacie wieczorem i wyciągacie rano. Koszt zakupu takie podstawowego wolnowaru to jakieś 60 zł. Ja taki mam i działa bez zarzutu już z 5 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do przepisu to ja zawsze dodaje trochę octu jabłkowego bo dzięki temu podobno mięso jest bardziej
Mozesz dac octu jablkowego ale podstawowy plyn to powinien byc jakis wywar (ja uzywam wieprzowego z kartonika) potem wszystko do lodowki (caly ceramiczny zbiornik z wolnowara) zciagnij tluszcz (bedzie go duzo) odlej troche zupki (bedzie pyszna!) Potem widelcem poszarp miesko i dodaj ulubiony sos (tylko nie luisiana! Mysle ze kansas style jest najlepszy do tego dania) dobrze
Kucharzem nie jestem, umiem tylko ugotować 4 rzeczy - herbate, jajecznice, kurczaka curry i szarpaną wieprzowine. I tego się trzymam.
nie krzycz
Czyli jakbym po pracy zaczął, to obiad idealnie na 23:00
Byłby jakikolwiek sens to upiec jednego dnia, wsadzić do lodówki i odgrzać następnego?
Jak wtedy zadziałać przy odgrzaniu? Też 100°? Jak długo?
Komentarz usunięty przez moderatora