A mnie ciekawi to, że ten robak tak szybko "wyszedł" z butelki po wylaniu soku. Nalejcie sobie do pustej butelki trochę wody, wrzućcie tam np. kawałek ziemniaka i wylejcie wodę tak by ziemniak wypłynął... trzeba będzie całą wodę prawie wylać, a tutaj tylko troszkę soku poszło.
@Ortaldo: wydają mi się, że przesadzasz. Mimo tego, że jestem jak to powiedziałeś 'mieszczuchem' to zawsze u mnie są robione przetwory. Czy to właśnie syropy domowe, dżemy, ogórki, sałatki, grzyby marynowane czy jeszcze co innego. Pragnę zauważyć jednak, że jest lipiec, czas zbiorów, na robienie przetworów przyjdzie jeszcze czas. Taki człowiek jak Ty, człowiek wychowany na wsi powinien o tym wiedzieć.
Niestety, przetwory z poprzedniego roku już mi się skończyły :(
@vLeg3nd: Jak to mój ojciec zauważył w tych syropach. Zapach w umytej butelce utrzymuje się przez rok. A to oznacza, że po wypiciu też odpowiednio dłuższy czas zalega ci to na jelitach. A to oznacza, nic zdrowego. Jednak fakt faktem że miastowi lenie mają przej%%ane. My ludzie wsi robimy przetwory, i to nie wszystko ze sowich składników, co oznacz, że każdy mieszczuch może kupić składniki na targu i zrobić by żyło
Ten wykop to niezla sciema. Autor pewnie liczy na profity podobne do tych, ktore otrzymal pan od ogorkow ;> Dlaczego sciema? Widac to juz po samych zdjeciach- dlaczego sa zrobione w taki sposob ze nie widac calej butelki? W ten sposob nie jestem w stanie zweryfikowac czy nie zostala ona wczesniej otworzona bo nie widac zakretki.Dzisiaj opakowania butelkowe, kartonowe, sloiki sa tak zamykane ze przed zakupem mozna zweryfikowac czy cos jest zamkniete
Komentarze (215)
najlepsze
Czy widzisz pomiędzy nimi jakąś istotną różnicę?
Niestety, przetwory z poprzedniego roku już mi się skończyły :(