@paypalowiec: ale jak zjesz 500 gram jedzenia i popijesz 1500 mililiter wody, wysikasz 650 mililiter wody to twoja waga wzrośnie o 1500 gram z 60 kilogram do 61,5 kilogram masy ciała. Przy wzroście 170 centymetr wzrostu jesteś chudy i nie umiesz używać jednostek.
Może to ryby przygotowane na wędzenie? Rozpycha wew. żeby się ładnie w środku uwędziła. Wycina zęby, żeby sznurka nie pocieły. Rozdziabia paszczę do powieszenia.
Ryby do wędzenia można moczyć w roztworze lub je nim nastrzykiwać.
Bo kupując karkówkę na grilla w promocji, nie przepłacacie za wodę. Ten Chińczyk przynajmniej utrzymuje za to rodzinę, a nie bandę korpoidów od promocji.
Ostatnio rozmawiałem ze znajomym który pracuje w masarni. Dowiedziałem się że normą jest mielenie kości w specjalnych młynach na pył i dodawanie do wędlin jako wypełniacz. Kolejny patent to moczenie w wodzie lub nastrzykiwanie, ale podobno najbardziej wydajne jest dodawanie mąki ziemniaczanej. O ile mąka ziemniaczana jest podawana zazwyczaj w składzie to mielone kości już nie.
Komentarze (80)
najlepsze
Wystarczy kupić mrożony płat ryby, płacisz za kilogram a po rozmrożeniu masz 300 gram :)
to twoja waga wzrośnie o 1500 gram z 60 kilogram do 61,5 kilogram masy ciała. Przy wzroście 170 centymetr wzrostu jesteś chudy i nie umiesz używać jednostek.
PS.
Ryby do wędzenia można moczyć w roztworze lub je nim nastrzykiwać.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.youtube.com/watch?v=9y2Ej3AZ4c0
Smacznego...
Oh, wait...
http://www.vemag.pl/fomaco_003.html
http://www.servo-maszyny.pl/p,13407,nastrzykiwarka-belam-123-ig%C5%82y.html
http://sprzedajemy.pl/nastrzykiwarka-do-miesa-20-igiel,35632492