We frytkach McDonalda znajduje się aż 14 chemicznych, szkodliwych składników!
Prawda jest okrutna, frytki z McDonalda składają się z 14 chemicznych substancji. To one wywołują nowotwory oraz otyłość. Nawet pracownikom zakazuje się spożywania frytek i hamburgerów z McDonalda!...
gazeta_fakt z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 20
Komentarze (20)
najlepsze
Bo po pierwsze, ilość substancji które ma go rzekomo wywoływać jest bardzo marginalna, nie ma żadnego wpływu na organizm.
Po drugie wysokokaloryczna żywność to nic złego.
Po trzecie tego typu artykuły to zwyczajne sianie paniki i żerowanie na niewiedzy ludzi. Organizacje lobbujące za pseudo-zdrową żywnością mają w tym interes.
2. W jaki sposób produkuje się olej sojowy za pomocą soi ? BTW chodzi tutaj o utwardzone oleje i to nie do końca prawda że "wytwarzają sie tłuszcze nasycone"
3. W jaki sposób MCD modyfikuje chemicznie olej słonecznikowy i po co?
4. Podaj jakieś źródło tego, że glutaminian sodu jest toksyczny dla nerwów mózgu :/
5. Dekstroza to