Tytuł i bardzo ograniczona (czytaj: nic nie mówiąca) treść zostały napisane na zamówienie koncernów piwowarskich, które absurdalnie zaczynają się obawiać małych browarów?
Bardzo jestem ciekaw przyczyny, bo przeciez w samym procesie warzenia piwa nie sa sie niczego trujacego wytworzyc. Moze wode mieli skazona albo jakis skladnik...
@Razis: Jak surowiec jest skażony, to rzeczywiście się da. Ale to nie jest wina procesu, tylko surowca. W samym procesie warzenia piwa żadne trujące substancje nie powstają. Wiadomo, że podgrzewanie itp. może uwolnić niektóre związki zawarte w skażonym surowcu, bądź przyspieszyć niepożądane procesy chemiczne które przez to skażenie powstają. Natomiast jeżeli surowiec jest w porządku, sam proces nic takiego nie wytworzy. Dla przykładu, jak ktoś doda sobie rtęci z termometru do
Jak mnie to wkurza.. tak trudno w tytule albo opisie znaleziska napisać, że informacja dotyczy jakiegoś zadupia w Mozambiku? Czemu w ogóle ma służyć taki news?
Komentarze (23)
najlepsze
Wiadomo, że podgrzewanie itp. może uwolnić niektóre związki zawarte w skażonym surowcu, bądź przyspieszyć niepożądane procesy chemiczne które przez to skażenie powstają. Natomiast jeżeli surowiec jest w porządku, sam proces nic takiego nie wytworzy.
Dla przykładu, jak ktoś doda sobie rtęci z termometru do
Czemu w ogóle ma służyć taki news?
Otwieram link, a tam Mozambik...
Zakopałem.