nie wierze w te ptaki wylatujace ciasta. podkreslam - z ciasta, a nie z koszyka przyklepanego jakąś masą na 2 minuty przed podaniem. tak to i ja potrafie, a ciasta nigdy nie pieklem :)
jak to sie mawia: pics or it didn't happen :D
podobnie z tymi zachwytami nad kunsztem sredniowiecznych kucharzy. bez przesady, moze i w hotelach dla cebularzy i bogatych cebularzy takich nie znajdziemy, ale kto
@xavvax: Była o wiele ciekawsza rzecz którą robili. Nie wiem jaki ptak, ale obdzierali żywcem, wrzucali do piekarnika, co chwila wyjmowali, poili zimną wodą i także wodą podlewali. Ptak taki żył cały czas, także przy podawaniu na stół, miało z wierzchu wypieczoną skórkę i całkiem z wierzchu podpieczone mięso. Zdarzało się że, po podaniu na stół i próbie krojenia, ptaszysko zaczynało.... uciekać :D To tez była jedna z zabaw Szlachty, gonienie
podobnie z tymi zachwytami nad kunsztem sredniowiecznych kucharzy. bez przesady, moze i w hotelach dla cebularzy i bogatych cebularzy takich nie znajdziemy, ale kto wie kto gotuje dla naprawde bogatych, a przeciez tylko naprawde bogaci w sredniowieczu wydawali uczty.
@xavvax: Wbrew pozorom większość z tych potraw była naprawdę prosta - mięcho na słono, mięcho na słodko, mięcho na gorzko i tak dalej. Oczywiście część była bardzo wykwintna (a wręcz ekstrawagancka), dla
Komentarze (108)
najlepsze
nie wierze w te ptaki wylatujace ciasta. podkreslam - z ciasta, a nie z koszyka przyklepanego jakąś masą na 2 minuty przed podaniem. tak to i ja potrafie, a ciasta nigdy nie pieklem :)
jak to sie mawia: pics or it didn't happen :D
podobnie z tymi zachwytami nad kunsztem sredniowiecznych kucharzy. bez przesady, moze i w hotelach dla cebularzy i bogatych cebularzy takich nie znajdziemy, ale kto
@xavvax: Wbrew pozorom większość z tych potraw była naprawdę prosta - mięcho na słono, mięcho na słodko, mięcho na gorzko i tak dalej. Oczywiście część była bardzo wykwintna (a wręcz ekstrawagancka), dla
Komentarz usunięty przez moderatora