[AMA] Daniel Hucik - finalista II edycji MasterChef Polska
Witam, nazywam się Daniel Hucik. Zapraszam do dyskusji nt. mojego udziału w programie, kuchni etc.
danielhucik z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 457
Witam, nazywam się Daniel Hucik. Zapraszam do dyskusji nt. mojego udziału w programie, kuchni etc.
danielhucik z
Komentarze (425)
najlepsze
Zupę- krem z dyni, jagnięcinę- lekkie, przyjemne i jest energia i zdolność na y-y potem :-)
1. co sądzisz o znajomości podstaw kuchni naszych 'kucharzy'? Czasem mam wrażenie, że to jest aż ustawiane: jak oglądam programy p. Gesler i szef kuchni nie wie, co to masło klarowane albo smaży na oliwie z oliwek, to mnei wykręca... (jestem amatorem, ale bardzo lubię gotować)
2. 'sous vide' - w programach kulinarnych bardzo 'posh', sprzęt bardzo drogi (nie mówiąc już o domowym zastosowaniu) - czy rzeczywiście
1. Niestety prawda jest taka, że kucharze po szkołach mają zdane egzaminy i zero umiejętności, pasji9, smaku, czy chociażby zamiłowania do tego, co robią. Bardzo dużo ludzi zna karpaczo, taliatele, srele morele, ale nie zna najprostszych naszych, polskich dań. Cudze chwalicie, swego nie znacie!
2. Ja zdecydowanie wolę tradycyjne gotowanie- sous vide to taki9 bajer techniczny, który jednak nie miałby zbyt dużego zastosowania w domowych warunkach
lubiłem, nie lubiłem, ale przyzwoity gość.
Mnie w masterchef'ie zastanawia czas jaki dostajecie na potrawy, kurcze zawsze mi się wydaje, że jest przesadzony, tyle czasu to ja mogę mieć jak danie robiłam wcześniej i wiem co robić a
1. Generalnie, oglądawszy piuerwszą edycję uważałem, że to niemożliwe, że to jest jakaś ściema, że w tym mczasie nie da się tych rzeczy zrobić, lecz jak adrenalina gotuje się we krwi, to się nadąża. Jak dla mnie, to największą przesadą był czas na kołduny- 45 min? Wtf? Ale jednak dałem radę :-)
Co się dzieje z używanymi- ni znaju. Nie, nie są nam przekazywane.
2. Gdybym jeszcze raz miał iść
Duuużą
Nie pamiętam, musiałbym sprawdzić, ale jest to kilka lat chyba
Szczerze powiem, nie wiem, ale pewnie jest gdzieś oddawane
2. Macie możliwość 'zamówienia' czegoś specjalnego do spiżarni? Zdarzyło ci się, że czegoś brakło gdy szukałeś produktów do swojego dania?
3. Co sądzisz o opinii,
1: Po czasie nie wolno nawet palcem o blat się oprzeć
2. Zbytnio moźliwości nie ma, a zdarzyło mi się nie znaleźć tego, czego szukałem
3. Nie mam zdania na ten temat
4. Zawsze można 2gi raz zrobić AMA
2.Kogo najbardziej cenisz z Pierwszej edycji?
3 Jaka zachowuje się Pani Starmach?
I oczywiscie życze powodzenia!
2. najwiękaszą sympatią darzyłem Kingę
3. Bardzo miła babka
To chyba jakiś talent wrodzony musi być, bo fizyczne predyspozycje na pewno nie