Polecam chleb pieczony samemu! Naprawdę warto o ile mamy chęć pieczenia co dwa dni świeżego chleba. Do największych zalet dorzucę, że się nie psuje po jednym dniu i nie ma problemów ze zgagą czy innymi dolegliwościami.
Niestety do tego trzeba mieć dobry piekarnik. Robiłem taki chleb, tylko że żytni i niestety piekłem 2x tyle co w przepisie było i dalej był w środku surowy. Musiałem sobie odpuścić pieczenie chleba w moim piekarniku, a szkoda, bo ten syf ze sklepu nie do przełknięcia praktycznie.
@Banitaa: Mi się to podoba, zacytuję siebie z mikrobloga:
A mi się podoba taki tematyczna godzina. W życiu bym nie pomyślał, że można napisać tyle ciekawych rzeczy o zbożu i znaleźć do niego tyle nawiązań. Powinniśmy częściej się zgadywać na taką "tematyczną godzinę" z neutralnym tematem. Może za tydzień coś o przedwojennej muzyce albo samochodach. :)
Komentarze (9)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
A mi się podoba taki tematyczna godzina. W życiu bym nie pomyślał, że można napisać tyle ciekawych rzeczy o zbożu i znaleźć do niego tyle nawiązań. Powinniśmy częściej się zgadywać na taką "tematyczną godzinę" z neutralnym tematem. Może za tydzień coś o przedwojennej muzyce albo samochodach. :)