@Detharon: takie obieranie nie jest raczej w celach czystko konsumpcyjnych (czyt. wp$!@%@!anie jednego jabłka), tylko raczej do jakiejś szarlotki, na konfitury etc.
Marnotrawstwo jedzenia. Ja zjadam z skórką, nasionami, komorą i komorą nasienną. A ogonkiem palę w piecu bo to gęsta materia z zlignifikowanymi komórkami w tkance mechanicznej, małą zawartością wody, co gwarantuje dużą kaloryczność podczas spalania.
@kamil1210: jak obierasz duzo jakbek na przetwory z grubo obranej skorki mozesz zrobic zacier a pozniej rzecz sie dzieje oczywista... macz dobry japkowy ocet (albo wino japkowe)
W skórce jabłek znajduje się kwercetyna. Zabezpiecza nasze zdrowie przed chorobami układu sercowo-naczyniowego, alergią a także chorobami nowotworowymi. Radzę jeść jabłka ze skórką. Więcej na ten i inne tematy na blogu
Komentarze (99)
najlepsze