Milk Stouta właśnie zabutelkowałem, strasznie jestem ciekawy jak wyjdzie. Dodatek płatków owsianych sprzyja stabilności piany, piwo żytnie czyli Roggenbier okazało się strzałem w dziesiątkę - rodzina się w nim rozsmakowała.Polecam spróbowac jako alternatywę dla inwazji (często oklepanych) pszeniczniaków. Wbrew sugestii zawartej w artykule warzenie nie odbiega w niczym od każdego innego zacierania, chyba chodziło o trudności w słodowaniu ziarna żyta.Piwa z miodem to nie nowość, chociaż uzyskanie właściwych proporcji nie jest łatwe
Próbowałem już wielu różnych piw i akurat te o smaku zawsze mi się źle kojarzą - bo tego co ma robić ten smak często jest mniej niż 1%. Na przykład smak żurawinowy było o nim hucznie w reklamach a tak naprawdę jest dla mnie bardzo kiepski, smak jest dziwny. No i skład też nie fajny http://www.open-youweb.com/piwo-redds-o-smaku-zurawinowym-opinia/ raczej nie zachęca do kupowania. Osobiście nie polecam lepiej wybrać coś innego.
Komentarze (3)
najlepsze
Ale wykop, niech się niesie wieść o piwie.