@aseeon: w takim razie to nie jest konkurencja - konkurencja występuje w jednym środowisku. Na Windzie monopoluje VS, a na innych platformach insze IDE - Clion NIE jest konkurencją i nie potrzebuje nią być, bo może sobie rządzić tam, gdzie VS nie ma. Ponawiam pytanie: w czym VS jest zły, że potrzebuje konkurencji?
--> CLion jest do odpalenia na Windowsie, VS też, (oba służą do programowania w C i C++) to bezpośrednia konkurencja
--> CLion możesz odpalić też na linuksie gdy potrzebujesz ide, żeby np przeportować twój świetny program z Windowsa - to jest argument w czym CLion jest lepszy.
A co do pytania to nie ponawiaj, bo twoje pytanie jest złe już w samej konstrukcji, bo zakłada, że VS musi
@aseeon: sensowne narodziny konkurencji wymagają od konkurenta by był lepszy (część ficzerów, lub nawet pod każdym względem) - nie widzę sensowności Cliona w byciu konkurencją dla VS, skoro VS jest rozwijany od lat więc obecnie jest de facto najlepszym IDE na windę.
Nie zrozum mnie źle - nie hejtuję Cliona, bardzo cieszę się, ze powstaje i ma szanse zadowolić także windowsowych koderów. nie podoba mi się jedynie traktowanie go jako
@PsichiX: Czasem wystarczy nawet, żeby konkurent był tańszy, nawet będą trochę gorszym, albo miał lepszy support, albo chociaż szybciej się rozwijał i obsługiwał nowe technologie szybciej. Nieważne zresztą EOT
Może wreszcie jakaś konkurencja dla VS!
#programowanie #cpp #jetbrains
@PsichiX: A kiedy go ostatnio odpalałeś pod linuksem żeby poprogramować w C? ;D
--> CLion jest do odpalenia na Windowsie, VS też, (oba służą do programowania w C i C++) to bezpośrednia konkurencja
--> CLion możesz odpalić też na linuksie gdy potrzebujesz ide, żeby np przeportować twój świetny program z Windowsa - to jest argument w czym CLion jest lepszy.
A co do pytania to nie ponawiaj, bo twoje pytanie jest złe już w samej konstrukcji, bo zakłada, że VS musi
Nie zrozum mnie źle - nie hejtuję Cliona, bardzo cieszę się, ze powstaje i ma szanse zadowolić także windowsowych koderów. nie podoba mi się jedynie traktowanie go jako
@PsichiX: