Tak się wszyscy spuszczają nad nowym przedowdniczącym rady nadzorczej TVP, nie wiedząc, że on nic nie może, bo to zarząd kieruje spółką a rada nadzorcza nie może wydawać wiążących poleceń zarządowi. Ale skąd to wykopkom wiedzieć. #sejm #polityka #tvp #tusk #wybory
@dtm5 Wiesz co. To jest powszechnie obowiązujące prawo. Po drugie zacząłeś cyrk, jak reszta małp dzisiaj tu na wyroku. Ale proszę, w końcu coś merytorycznego:
@Roess haha równie dobrze mógłbyś wkleić cały kodeks prawa i powiedzieć żebym sobie znalazł. To Ty wysuwasz jakaś tezę z dupy i nie masz na nią poparcia xD
@Roess Jesteś debilem, prawdopodobnie po pierwszym roku prawa. Skarb państwa powołał nową radę a ona odwołała zarząd. Wiem że dla studenta prawa dodawanie dwa fo dwóch jest problemem. Ale widzę że dzisiaj przyjmują już nawet po szkołach specjalnych.
#sejm #polityka #tvp #tusk #wybory
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-spolek-handlowych-16886516/art-375-1
Ile razy mam Ci to wklejać?
Skarb państwa powołał nową radę a ona odwołała zarząd. Wiem że dla studenta prawa dodawanie dwa fo dwóch jest problemem. Ale widzę że dzisiaj przyjmują już nawet po szkołach specjalnych.