Aktywne Wpisy
mefju1 +1030
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
placebo_ +274
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
To zajecie platform wiertniczych przez Ukraine to jakiś faktyczny sukces czy zagranie pijarowe?
Oni sie nie boją że ruscy im te platformy zbombardują? W ogóle ta akcja miała sens?
@worldmaster: To nie było żadne zajęcie platformy. Ukraińcy podpłynęli i weszli na pustą platformę gdzie ponagrywali sobie filmy zniszczyli/zabrali rosyjski sprzęt zwiadowczy i tyle. Potem się wycofali, to prawdopodobnie podczas tej akcji rosyjski samolot walczył z tymi łodziami. A akcja odbyła
@Szinako: ej ale to ukraincy zrobili
@robertkk: Heheh wyłom 10x12 km na 3 miesiące Ukraińskiej ofensywy. ALEŻ ROSJA DOSTAJE W DOOOPE xD.
@Szinako: Zdobyli stację zagłuszająca R-330Ż Żytiel w odmianie morskiej, więc nie tylko PR.
@Thorkill: Ale to ta skrzynia to potwierdza? Przecież to coś w skrzyni ma 30kg wagi. A Żytiel lądowy to spora cieżarówka. A według tłumacza tam jedyne są informacje przewozowe tej skrzynki. Skąd dokąd i itp ale chyba nie ma nic o tym co to jest .
@Szinako: Tu masz cały wywód który to wyjaśnia. Moim zdaniem brzmi logicznie.
https://twitter.com/kromark/status/1701262052369584543
@Thorkill: Takie trochę gdybanie według mnie. Pewnie ktoś ogarnięty się tym zajmie i coś skrobnie na twitterze. Ja po prostu wątpię, żeby coś 30kg mogło być czymś na miarę Żytiela. Może to jakiś mniejszy zagłuszacz albo jakieś części zamienne do żytiela albo czegoś innego.
@Szinako: Słuszna uwaga. Ale z drugiej strony może skrzyń było więcej tylko ich nie pokazali? No i po złożeniu poszczególnych komponentów tworzą one stacje zagłuszająca w odmianie morskiej. Ciekawe że stacja była w skrzyni na tej platformie wydobywczej, a nie na zewnątrz już zainstalowana i działająca. Jakby Rosjanom przeszkodzili i ci nie zdążyli jej uruchomić przed