W ostatnich dniach widzę jedną wielka kampanie oczerniania Konfederacji i mam wrażenie ze to gra na korzyść Konfy….
Jest bardzo duże zmęczenie obecnym układem + osoby, które wprowadzały zamordyzm lockdownowy teraz mówią ze Konfa to faszyści i będzie z nimi dyktatura….. Jak widzę ta naracje to się nie dziwie ze dużo osób przechodzi na konfe i ma w dupie głosy o faszystach.
I jeszcze 2 wazne kwestie czemu sondaże są jakie są.
1. Osoby z poglądami wolnorynkowymi, które głosowały na PO, przechodzą na stronę konfy bo widza ze PO już nie jest partia wolnorynkową tylko ściga się z PISem na dodatki socjalne. 2. Na konfe głosuje młode pokolenie do 40 lat i konfa ma w dupie naracje populisto- socjalną pod emerytów…..
@dzester: nikt nie głosuje na konfe ze względu na wolnorynkowe postulaty. Na konfe głosują ludzie którzy chcą katotalibanu albo #!$%@? ich Ukraińcy na produkcji
@dzester: W kwestii 1, no Mentzen w rozmowie z Petru pokazał, że z wolnorynkowymi postawami nie ma wiele wspólnego. To tylko propaganda, ludzie o wolnorynkowych poglądach, którzy z tego powodu na Konfederację głosują, zwyczajnie nie myślą nad tym za wiele. Drugi punkt się zgadza. Duże partie uderzają do emerytów, przez to tracą młodych. Nie mamy rzeczywiście alternatywy, więc Konfa dostała trochę głosów z tej przyczyny. Wciąż w szafie siedzi ukryty Bosak,
@kmibm dlatego się dziwie ze z Dziamborem się nie pogodzili bo on idealnie pasuje do wolnorynkowego przekazu. Co by nie mówić jest tam dużo zamordyzmu katolickiego, ruskiego ukrytego i dużo wolnościowców i jakoś to się nie rozleciało. Jak będą mieli wynik powyżej 10% to będzie sukces jakich dawno nie było przy antysystemowcach…. I to takiego formatu.
@wanghoi: nieśmiałe próby reform i tak będą lepsze niż to co jest teraz, a jak nie będą umieli tego zrobić mogą w rządzie wynająć sobie specjalistów którzy napiszą to za nich.
@wanghoi: zajebisty argument, taki rzeczowy :D Ja nawet nie wiem o co w tych bonach im tam chodziło, nie interesowałem się - zakładam, ze pewnie chodzi o jakaś formę wprowadzenia konkurencji na rynku ubezpieczeń, że zamiast płacić składkę do NFZ to będzie można zapłącić gdzieś indziej. Tymczasem wchodzę na wykop i albo takie #!$%@? "jedno wielkie xd" albo jeszcze lepiej "każdy dostanie
Jest bardzo duże zmęczenie obecnym układem + osoby, które wprowadzały zamordyzm lockdownowy teraz mówią ze Konfa to faszyści i będzie z nimi dyktatura….. Jak widzę ta naracje to się nie dziwie ze dużo osób przechodzi na konfe i ma w dupie głosy o faszystach.
I jeszcze 2 wazne kwestie czemu sondaże są jakie są.
1. Osoby z poglądami wolnorynkowymi, które głosowały na PO, przechodzą na stronę konfy bo widza ze PO już nie jest partia wolnorynkową tylko ściga się z PISem na dodatki socjalne.
2. Na konfe głosuje młode pokolenie do 40 lat i konfa ma w dupie naracje populisto- socjalną pod emerytów…..
Zapraszam do dyskusji :)
#polityka #konfederacja #konfabu
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@dzester: tyle razy próbowałem ale spróbuję jeszcze raz... Dasz jakiś przykład?
Wciąż w szafie siedzi ukryty Bosak,
Podstawy filozofii XF się kłaniają ;)
@wanghoi: zajebisty argument, taki rzeczowy :D Ja nawet nie wiem o co w tych bonach im tam chodziło, nie interesowałem się - zakładam, ze pewnie chodzi o jakaś formę wprowadzenia konkurencji na rynku ubezpieczeń, że zamiast płacić składkę do NFZ to będzie można zapłącić gdzieś indziej. Tymczasem wchodzę na wykop i albo takie #!$%@? "jedno wielkie xd" albo jeszcze lepiej "każdy dostanie