Aktywne Wpisy
mefju1 +989
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
placebo_ +265
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
Cos mi nie pasuje tutaj
Straty Ukrainy w czołgach
Tanks (457, of which destroyed: 271, damaged: 27, abandoned: 17, captured: 142)
Zaczynali wojne z 900 własnymi
Stracili 450.
Dostali ok 400 ( nie licze tych najnowszych dostaw)
NA ruskich zdobyli rzekomo 500
Także powinni mieć o połowe więcej czołgów niż jak zaczynałą sięwojna, tj 1400....
@wuwuzela1 No a kto twierdzi ze jest inaczej? Bo w Twoim wpisie nic o tym nie ma.
Były opinie że mogą mieć więcej niż mieli ale też takie, ze dostawy tylko uzupełniają straty.
Jeśli chodzi o czołgi zdobyczne, to z nimi niekiedy jest więcej problemów, niż jakiegokolwiek pożytku. Niby spoko to brzmi, ale przejęli jakieś 250 czołgów, z któymi nie bardzo mają co zrobić. Musieliby każdy taki czołg robić na sztukę.
Niemcy w czasach IIWŚ to opracowywali nawet podręczniki dla załóg wyposażonych w ruski sprzęt. Tylko że Niemcy zdobywali ten sprzęt w tysiącach
Różnie z tym bywa. Ten stosunek to się utarł z #!$%@?. W czasie IIWŚ Niemcy to wchodzili jak w masło nawet jak nie mieli takiej przewagi. Nawet jak walczyli z równym lub liczniejszym przeciwnikiem. Jeden #!$%@?. Niektórzy to mówią nawet o przewadze 7 do 1. O lokalnej przewadze i innych duperelach. Ta lokalna przewaga wynika bezpośrednio z manewru. Jak jakiś batalion zostanie odizolowany od dywizji i zostanie otoczony przez wroga w liczebności 5 batalionów, to już masz lokalną przewagę 5 do 1. Pomimo globalnego jej braku. Taki napoleoński
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: w przypadku czołgu jak zdobywasz teren to masz drastycznie mniejsze straty bo choć głupie zerwanie gąsienicy jak idziesz do przodu to awaria jak się cofasz to najczęściej pełna strata
Więc nie koniecznie kwestia dokumentowania