Wpis z mikrobloga

Jest taka akcja. W pracy po zalogowaniu się do Windowsa mam 6 osobnych aplikacji do których muszę się zalogować, każda jest z innym hasłem i trochę uprzykrza mi to życie.
Chciałbym napisać takie jakby makro, co jak je uruchomię, to będzie otwierało każdą aplikację po kolei i się do niej logowało. Jakie narzędzie do tego będzie dobre? Czy to te słynne skrypty?
Szczerze, to jestem w temacie zielony, ale tak dla siebie chciałbym spróbować coś takiego napisać xD Makra w VBA umiem robić, ale tutaj to nie wiem od czego zacząć. Dzięki z góry xD ( ʖ̯)
#programowanie #windows
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ommadawn: tak to działa, power automate w ogóle da ci nacisnąć 'nagrywaj' wyklikasz co tam masz a on to będzie mógł powtarzać. Listę akcji możesz edytować po fakcie. Powinno zadziałać.
  • Odpowiedz
Chciałbym napisać takie jakby makro, co jak je uruchomię, to będzie otwierało każdą aplikację po kolei i się do niej logowało.

@Ommadawn: czyli chcesz wpisać hasła jawnym tekstem i mieć je na dysku, dobrze zrozumiałem?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Ommadawn: użyj menadżera haseł, firma na pewno zapewnia jakiś, będziesz tylko klikał na pole user i wypełnij w menadżerze i już zaloguje, nie będzie to w 100% automatyczne ale przynajmniej połowę mniej roboty niż masz teraz, no i w 100% zgodne z polityką firmy
  • Odpowiedz