Wpis z mikrobloga

Planuję zacząć grać w #wiedzmin3 na #nintendoswitch
Nigdy nie grałem w żadną z gier z uniwersum Wiedźmina i zastanawiam się czy kupić pierw wersję podstawową i w razie gdybym się wciągnął to wtedy dokupić dodatki. Czy lepiej od razu complete edition.
Czy ma to jakiś wpływ na fabułę? Czy elementy z dodatków jakoś przeplatają się z głównym wątkiem?
  • 15
  • Odpowiedz
@brola71: właśnie akurat o cenę się nie rozchodzi. Podstawka plus dodatki osobno wyjdą raptem 5 PLN drożej niż edycja kompletna.
A ja nie wiem czy chcę wydać więcej bo nie mam pojęcia czy mnie to wciągnie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@kretoslaw25986: obydwa dlc mają kompletnie inne fabuły. Ja na Twoim miejscu kupiłbym razem z z dlc, bo nie dość, że taniej, to nawet jakby ci się nie spodobała podstawka, to dalej masz jeszcze 2 bardzo ciekawe historie do ogrania
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kretoslaw25986: i tak jak napisałem powyżej, serce z kamienia ma kompletnie inną fabułę, a krew i wino ma jakieś tam wzmianki o podstawce, ale nie na tyle mocne, żeby w jakiś sposób zaburzało rozgrywkę. Obydwa dlc możesz zacząć od razu bez przechodzenia podstawki, dostaniesz jakieś tam eq na początek
  • Odpowiedz
@kretoslaw25986 edycja z dodatkami wprowadza kilka małych zmian kosmetycznych do podstawki, ale warto ją brać odrazu, bo 2 główne dlc to 2 dodatkowe opowieści na kilkanaście godzin i o ile tylko lubisz taki klimat to nie znudzi Cię to.

Chociaż nie wiem jak będzie się grało na switchu, nie ukrywam, że mocną stroną tej gry jest oprawa graficzna
  • Odpowiedz
@Arthaniel: graficzne na pewno "dupy nie urywa" chociaż podobno nie jest dramatycznie, aktualizacje sporo poprawiły. Zresztą mam świadomość że Nintendo switch nie jest dla grafiki.
Pewnie nie będę miał okazji ograć wiedźmina na dużej platfomie. Może za kilka lat, jak dzieciaki podrosną to wrócę do tytułu...
  • Odpowiedz
@kretoslaw25986: jako fan książki kupiłem grę z dodatkami i jeszcze nie udało mi się przejść za jednym podejściem całej, za każdym razem kończyłem chwilę po skończeniu głównego wątku fabularnego i musiałem zrobić sobie przerwę. Moim zdaniem kup spokojnie samą podstawkę. U mnie wyczyszczenie wszystkich zadań pobocznych wraz z fabułą i znajdzkami zajęło parę tygodni. Jak nie będziesz miał dość to dokupisz sobie resztę :)
  • Odpowiedz
@janushek: na początku na carcie wyszła tylko wersja z dodatkami. Dopiero ostatnio byla premiera podstawki samej na carcie.
Jak było w eshopie od początku to nie wiem - wersje complete edition brałem w listopadzie 2019 zaraz po premierze w media Markt.
  • Odpowiedz