Aktywne Wpisy

fenixs +739

HuopWsiowy +181
Ja #!$%@? huop był badania krwi zrobić. Tłum ludzi i huop przytłoczony siedział tym wszystkim. Jak była moja kolej to myślałem o tym by się nie potknąć i nie #!$%@?ć xD Krew pobierała mi młoda Julka więc zgrywałem twardziela, patrzyłem przed siebie bez słowa i nawet nie syknąłem xD Huop pięść zacisnął a Julka po chwili "PIĄSTKĘ można rozluźnić". PIĄSTKĘ... kompromitacja morfologiacwela #przegryw
źródło: P8sh50SlHQ
Pobierz
![Elektryk stanął w płomieniach w centrum Warszawy [FILMY]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a492f42218eba07d5aae61f5db78eba355e9f2beef5e31c305aee3ff03716df2,q70.jpg)

Interesuje mnie ile trwa założenie działalności przez internet oraz jak wygląda podpisanie umowy z nowym pracodawacą, czy podopisujemy umowę przedwstępno zanim założę działalność czy jak to wygląda?
#b2b
1. Działalność zakładasz przez internet. Biznes.gov.pl
2. Składasz wniosek o działalność, załączasz dokumenty do zus (zza), i var-r jeśli jesteś płatnikiem vat.
3. Kontrakt podpisujesz wcześniej z firmą, najpierw na osobę fizyczną pozniej aneksujesz na firmę.
4. Całość trwa 1-2 dni. Potem zakładasz konto firmowe w banku jak masz już nip i regon.
2. Jeśli korzystasz z preferencyjnego ZUS to odpowiedni formularz
2a. Jeśli startujesz z działalnością od początku miesiąca i korzystasz z obniżonego ZUS to koniecznie od 2 dnia miesiąca (miesiąc rabatu ekstra)
5. Konto bankowe zgłaszasz w CEIDG
6. Jeśli wybrałeś biuro do prowadzenia księgowości to zgłaszasz w CEIDG
7. Opcjonalnie występujesz o NIP EU