Mam pytanie do osób używających stacji dokującej na USB 3.0 takiej jak na zdjęciu. Rozumiem, że laptop (w moim przypadku ThinkPad x250) współpracując z tym dockiem musi być podłączony dodatkowo do prądu. Czy jest ładowany ze stacji przez USB?
I drugie pytanie. Lepiej kupić takiego docka czy mechanicznego?
@m1ck: Nie znam tego konkretnego modelu, ale na ogol nie ma mozliwosci zasialania lapka przez dock usb. Klasyczny duzy dock wydaje sie wygodniejszy w tej kwestii.
@Kryspin013: może masz X1 Carbon 2/3 i pasujący replikator? One mają taką grubszą wtyczkę, obejmująca też zasilanie.
@m1ck: do X250 mechaniczny lepszy :) Te na zwykłe USB 3.0 lubią czasem gubić np. drugi monitor albo kartę sieciową. Do tego zasilanie masz od razu ze stacji. Polecam, szczególnie, że one teraz to są po jakieś 50 zł. No i najlepiej wziąć Ultra Dock (40A2) - możesz podłączyć 2 monitory
@kostniczka: kiedyś w dellu miałem zwykłego mechanicznego docka i fajnie to działało. Szukając do thinkpada znalazłem te na USB i się zacząłem zastanawiać czy nie lepsze ale chyba zostanę przy starych rozwiązaniach;)... tym bardziej, że tak jak piszesz są tanie jak barszcz ;)
@m1ck: polecam, serio :) sama do niedawna używałam właśnie z X250, ale teraz mam X13 już z dockiem na USB-C (40A9). Nie działa mi w nim gniazdo słuchawkowe i już przez to go mniej lubię xD
I drugie pytanie. Lepiej kupić takiego docka czy mechanicznego?
#thinkpad #thinkpadmasterrace #x250 #stacjadokujaca
@m1ck: do X250 mechaniczny lepszy :)
Te na zwykłe USB 3.0 lubią czasem gubić np. drugi monitor albo kartę sieciową. Do tego zasilanie masz od razu ze stacji.
Polecam, szczególnie, że one teraz to są po jakieś 50 zł. No i najlepiej wziąć Ultra Dock (40A2) - możesz podłączyć 2 monitory