Wpis z mikrobloga

@Lisiu:

A Kirino zdecydowanie najbardziej zasługuje na szkalowanie, tak jak Sagiri.

Meh ;d Oreimo mnie ruszyło swego czasu jak mało która seria, a Kirino było mi wtedy szkoda za to jak otoczenie podchodzi do jej hobby. Musiałbym zrewatchować, by to ponownie ocenić ¯\_(ツ)_/¯ W sumie nie mogę sobie przywołać w pamięci żadnej żeńskiej postaci, którą bym szczerze znienawidził ;d

edit: dobra, mam xd
https://mywaifulist.moe/waifu/malty-melromarc-the-rising-of-the-shield-hero
  • Odpowiedz
Kirino było mi wtedy szkoda za to jak otoczenie podchodzi do jej hobby.

@tamagotchi: To że była otaku i lubiła grać w eroge, to było akurat spoko, ale jej charakter, manieryzmy i humory, były nie do zniesienia, ja to dość niedawno oglądałem, więc dobrze pamiętam.
  • Odpowiedz
@Lisiu: ja mam wrażenie, że na co dzień w zachowaniu była po prostu normicka i to chyba nie przypadło do gustu animefagasom ¯\_(ツ)_/¯ to że ktoś przemycił realną laskę do ich odrealnionych bajek ;p

Coś trochę podobnego było w Saekano, nie zapomnę scenki jak Megumi sprowadziła MC na ziemię, poczułem się jakby mi koń trojański do chińskich bajek wparował ;d

• Odpowiedz
Malty się nie liczy, bo była stworzona przez autora tak żeby była hejtowana.

realną laskę

@tamagotchi: Te jej humory były faktycznie dość realistyczne i równie irytujące jak u prawdziwych dziewczyn. ()
Ale jej hobby nie było realistyczne, pokaż mi laskę która gra w takie gry co ona xD
  • Odpowiedz
@Lisiu:
jak coś to edytowałem komentarz

no i ja doceniłem właśnie ten realizm. Tak, jak w anime od zawsze miałem ucieczkę od rzeczywistości, tak przy Kirino poczułem się tak swojsko i przyziemnie jak nigdy ;d

pokaż mi laskę która gra w takie gry co ona xD

https://www.youtube.com/watch?v=aA2lFSI2ZUk
ale wszystko przede mną, trzeba zacząć na konwenty chodzić ;d tylko niech korona już spadnie :/
  • Odpowiedz
@Lisiu: tak jeszcze w ramach uzupełnienia - tak było z siostrami we wspólnym domu, w okresie dojrzewania, teraz to trochę inna bajka, coś zupełnie innego jak każdy mieszka osobno i ma te X lat więcej ;d jest inaczej, z wielu takich irytujących zachowań się wyrasta siłą rzeczy :) no ale Kirino można uznać pod wieloma względami za taką typową młodszą siostrę. Łibusy chyba nie mogły przetworzyć myśli że imouto nie musi
  • Odpowiedz