Wpis z mikrobloga

#bvb #bundesliga #pilkanozna

Dziś o 15:30 na SGL-Arenie Borussia Dortmund zainauguruje 51. sezon Bundesligi pojedynkiem z FC Augsburg.

w TV mecz standardowo w Eurosport 2.

Znamy wyjściową jedenastkę Borussii Dortmund na wyjazdowy mecz z Augsburgiem. W wyjściowej jedenastce obejrzymy Ilkaya Gündogana, który zdołał uporać się z urazem pleców na czas. Od pierwszych minut ujrzymy na boisku także Pierre-Emericka Aubameyanga.

Skład BVB

Langerak - Grosskreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Aubameyang, Gundogan, Reus - Lewandowski

Szkoda, kuba zaczyna sezon od ławki :/
  • 16
@hatifnat: podobne ciotki mamy, bo ja za czasów Rosickiego i Kollera dostałem z Niemiec piłkę, torbę i koszulkę, oczywiście BVB, ale jakoś wielką miłością nigdy nie zapałałem ;)
@ZenobiuszFurman: lol, co ma do tego barcelona? wyznaję zasadę "support your local team" więc jako że jestem z Krakowa chodze na Wisłę i jej kibicuję, ale też zdarza mi sie od czasu do czasu przejść na mecze mniejszych drużyn z okolicy, grających w niższych ligach. Skoro widzisz tylko 2 możliwości bvb/barca tzn że prawdopodobnie jesteś kibicem-kanapowcem :D