Wpis z mikrobloga

Siema mirny, czy branie materaca pompowanego do namiotu na woodstock to dobry pomysł ? Byłem już kilka razy i zawsze sobie radziłem z karimatą ale w tym roku jadę z loszką i chcieliśmy kupić materac (taki który wypełnia cała podłogę w namiocie dwu osobowym) mam pewne obawy, czy to się nie przebije na byle jakiej nierówności? Co o tym myślicie? Dobry pomysł czy lepiej nie cudować i karimata? Dodam że jedziemy na 4 noce. #woodstock #polandrock #namiot #biwak #pytanie
  • 17
  • Odpowiedz
@PonuryMruk: na materacu można w końcu poczuć komfort spania pod namiotem. Zawsze to lepsze niż karimata czy gałęzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak btw to są też materace samopompujące się, co prawda trzeba się trochę natrudzić żeby go złożyć, ale chociaż nie trzeba się martwić o pompowanie.
  • Odpowiedz
@PonuryMruk: ja 2 woody spałem na takim dmuchanym no i większość osób w obozie co roku takie brała, ma to swoje wady i zalety, z zalet to nie czuć tak nierównośc i masz cały namiot wypełniony, tylko że raczej każdy musiał dopompowywac te materace, jak wchodzisz do namiotu to ci się zapada, i jak na jednym z różową to może na ciebie wpadać w nocy. Ale tak ogólnie to do
  • Odpowiedz
@PonuryMruk my od kilku lat bierzemy materac dmuchany, tak jak pisali, dobrze posprzątać pod namiotem i będzie ok. Że swojej strony polecam materac ok 100 cm. Na dwie osoby jest ok i nie zajmuje tyle miejsca ;)
  • Odpowiedz
@PonuryMruk: tylko taki! :D Dobrze też jest trochę go spuszczać na dzień, bo przy 30 upałach w zeszłym roku mój puścił 'spawy' i dostał dużego bąbla na środku :D + koc pod/nad żeby piachem go nie przebić.
  • Odpowiedz
@PonuryMruk mialem z wbudowana pompka i go wywalilem z namiotu po pierwszej nocy na nim bo trzeba bylo dopompowywac i beznadziejnie sie na tym lezalo, only karimata na dworze + recznik zamiast poduszki ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz