Wpis z mikrobloga

Cześć @adek, od jakiegoś czasu używam fuelio i jestem bardzo zadowolony ()
Czy można gdzieś zgłaszać różne napotkane bugi lub improvementsy?

Np. przy dodawaniu tankowania, "Koszt" nam się nie przelicza jeśli w ilości zatankowanego paliwa lub cenie (które już zostały wpisane) nie wykasujemy całej liczby i nie wpiszemy jej od nowa.
Przykładowo jeśli mamy wczytaną ostatnią cenę, i zmienimy tylko części dziesiętne ceny to "Koszt" się nie przeliczy. Tak samo jeśli mamy już wpisaną kilku-cyfrową ilość paliwa, dopóki nie skasujemy całej ilości paliwa "Koszt" pozostaje bez zmian.

Drugi problem to automatyczna aktualizacja ceny paliwa na stacji. Po wybraniu stacji i wpisaniu ceny przy tankowaniu, cena paliwa na tej stacji chyba automatycznie się aktualizuje - imo powinno być to opcjonalne, ponieważ np. ja tankuję z rabatem, w związku z czym obniżam sobie we wpisie cenę paliwa o kilka groszy. Dobrze by było dodać do karty "Stacja benzynowa" opcję automatycznej aktualizacji ceny ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Poza tym wielkie gratki za "kupę" dobrej roboty ( ͟ʖ)
#fuelio
  • 6
@ontdamian: hej! Pewnie. Mail czy nawet tutaj możesz.
Co do tego przeliczania. To jest "ficzer" jakby to "Apple" ujęło. W niektorych krajach te dane są rozłączne (jakkolwiek dziwnie to brzmi). Natomiast, aby przeliczyć trzecie pole, zawsze należy tak jak zauważyłeś usunac całe.
Dla mnie tez to było szokiem, ale są kraje gdzie cena paliwa jest stała, a płacisz zupełnie inna cene niż za L.
Ale mysle czy faktycznie to nie zmienić
@adek, ok rozumiem - jeśli ktoś nie chce przeliczać od razu kosztu to nie kasuje całej liczby.
Ale dobrze byłoby uznać brak tego przeliczania jako opcjonalne, bo z racji tego, że poprzednia cena może wczytywać się od razu, to przy kolejności wpisaniu najpierw ilości paliwa, a następnie zmiany tylko części dziesiętnej ceny koszt nam się nie przeliczy ;)

Automatyczna aktualizacja ceny na stacji przy dodawaniu tankowania jest opcjonalna? Gdzie można to
Tak tak. Problem z wczytywanie ceny muszę rozwiązać. Może rozwiązaniem jest własnie ignorowanie tego przy ustawionej tej opcji.
@ontdamian: Automatyczna aktualizacja ceny - wystarczy wyłączyć informacje o stacji dla tego tankowania. Ale tak jak pisałem. Idzie 7.6 i tam te kwestie będą rozwiązane.
wystarczy wyłączyć informacje o stacji dla tego tankowania

@adek: To taka droga na około, bo jednak chciałbym zachować sobie info na której stacji tankowałem :)

Idzie 7.6 i tam te kwestie będą rozwiązane.

( ) Czekam z niecierpliwością!
@ontdamian: Jeśli chcesz to już teraz możesz dołączyć do testowania beta (w Play Store). Aczkolwiek aktualna wersja ma trochę błedów, ale dzisiaj/jutro pójdzie kolejna beta (w której kilka innych zmian bedzie widocznych gołym okiem)