Wpis z mikrobloga

Hej #lodz :) Czy ma ktoś do polecenia sprawdzoną ekipę remontową w rozsądnej cenie? Mam do wykończenia ze stanu deweloperskiego mieszkanko 35 m2. Trochę jest do zrobienia: przeniesienie ściany, przesunięcie drzwi, zmiany wod-kan (wc i pralka), przeniesienie kaloryferów, zmiany elektryczne, gładzie na ścianach i sufitach, malowanie ścian i sufitów, ułożenie glazury, montaż wanny wc i umywalki, ułożenie cegły i klejenie tapety. Dostałam na razie dwa szacunkowe wyliczenia 25-35k za samą robociznę, liczę że uda się znaleźć coś taniej. #remontujzwykopem
  • 7
  • Odpowiedz
@bluejeans: xD z ta cena, kogoś zdrowo #!$%@?. Tyle za robociznę samej wykończeniowki bez instalacji (drobna elektryka, przesuwanie punktów oświetleniowych) ze stanu deweloperskiego zapłaciłem za 100m^2 domu.
  • Odpowiedz
@bluejeans: dostałam podobne wyliczenie za podobny metraż i podobne prace, tylko ja nie planuje zmian elektryki i kaloryferów.
od innych ekip dostałam wyliczenia na 12k i 15k.
po dwóch tygodniach odezwał się ten od pierwszego kosztorysu i po informacji, że wyliczenie jest absurdalne stwierdził, że on wliczył szacunkowo koszty gresu, armatury itd. i stwierdził, że z robocizną zmieści się w 15k. Oczywiście tłumaczenia są bzdurą bo mam dokładny kosztorys ze
  • Odpowiedz
@trapped: U mnie też jasno zaznaczyli, że to tylko koszty robocizny. A popyt faktycznie duży. Nie dość, że ceny kosmiczne, to jeszcze terminy odległe na kilka miesięcy :( No nic, muszę szukać dalej.
  • Odpowiedz