@bdag476: To wtedy mieszkasz u starych i robisz jak Ci mówią, albo idziesz na swoje (o ile możesz). Tak naprawdę, to powinieneś się jeszcze dokładać do rachunków ¯\_(ツ)_/¯
@kris27 ciekawe czy jakbyś miał gowniaka 19 letniego kręcącego się po osiedlu bezsensownie, żrącego za 2 chłopów i robiącego syf jak stado dzików czy byś go głaskał po główce czy też próbował sprowadzić do pionu
@kris27: Oo bądźmy tacy nowocześni. Dajmy gówniakowi 18+ lat hajs, żarcie, miejsce do życia i powiedzmy, że sobie może robić co chce. Niech przyłazi w środku nocy, napierdziela światłem gdzie się da, niech się krząta jeszcze po chacie i robi sobie tosty, ale no przecie młody, a młodość rządzi się swoimi prawami! A że mam rano do roboty to jakoś tam przeżyję, przecie najważniejsze, żeby gówniak się wyszalał. Swoją drogą to
@nietolerancja: Ta, jasne, #logiczne. Uczenie młodego, że bez pieniędzy jest gównem. Naprawdę niezłe wartości przekazywane przez rodziców. Najczęściej tacy kończą sami w domu i się dziwią, że dzieci nie chcą za często przyjeżdżać. ( ͡°͜ʖ͡°)
@nietolerancja: Nie mając pieniędzy po 18 urodzinach jest się typową osobą po 18 urodzinach, a nie gównem. Jeśli ktoś używa argumentu o "utrzymywaniu" w stosunku do syna/córki którzy się jeszcze uczą to niech się lepiej w łeb #!$%@?.
Potem tacy rodzice będą wymagać pomocy pieniężnej czy opłacania leczenia. Śmiesznie jest kiedy się okazuje, że dziecko wynosi wartości z domu i pieniądze są ważniejsze od rodziców.
@tyrytyty Tu nie zawsze chodzi o patologię, ale o chociażby okres buntu, który różni ludzie przychodzą różnie i w różnym czasie. Jak mieszkasz u kogoś to musisz się dostosować, a jak zasady ci nie odpowiadają, to idziesz na swoje i żyjesz jak chcesz.
ciekawe czy jakbyś miał gowniaka 19 letniego kręcącego się po osiedlu bezsensownie, żrącego za 2 chłopów i robiącego syf jak stado dzików czy byś go głaskał po główce czy też próbował sprowadzić do pionu
@klocek96: To by znaczyło, że spieprzyłem sprawę już dawno temu i żadne "sprowadzanie do pionu" już nic nie da xD
@Catttana: albo wytaczasz rodzicom powództwo o alimenty jak sie uczysz, bo maja psi i prawny obowiązek Cie utrzymywać. Natomiast prawnego obowiazku słuchać sie rodzicow po 18 roku życia nie masz. Przykro mi.
Ja nie rozumiem, dlaczego Ty się chcesz wyprowadzać, przecież na piętrze masz dwa pokoje, jak zrobisz remont za własny hajs, to nawet będzie tam fajnie.
@mirkogreg: Moja matka była w tym niezła. Najpierw mi powiedziała, że mam jej płacić coś w rodzaju czynszu 1k, a jak jej powiedziałem, że za remont biorę siedem dych z metra, to był płacz XD
@mecenas_z_piaseczna: Ja tutaj myślałem o bardziej 'zdrowej' relacji. Przede wszystkim to taka inicjatywa powinna imo wyjść od dziecka, a nie być narzucona z góry. Zwyczajnie by mi było wstyd, żeby pracujący facet nie dość, że mieszka z rodzicami, to jeszcze za darmo. I oczywiście "za ile obiad mamo?". Twoja matka podeszła do sprawy tak, że tylko bym patrzył, żeby wynająć coś przynajmniej na drugim końcu miasta. Tutaj chce Cię mieć pod
Potem tacy rodzice będą wymagać pomocy pieniężnej czy opłacania leczenia. Śmiesznie jest kiedy się okazuje, że dziecko wynosi wartości z domu i pieniądze są ważniejsze od rodziców.
@nietolerancja: co xD dziecko to nie niewolnik, Janusze "wychowujące" dzieci tą metodą powinny jebnac się w łeb
Komentarz usunięty przez moderatora
@klocek96: To by znaczyło, że spieprzyłem sprawę już dawno temu i żadne "sprowadzanie do pionu" już nic nie da xD
@mirkogreg: Moja matka była w tym niezła. Najpierw mi powiedziała, że mam jej płacić coś w rodzaju czynszu 1k, a jak jej powiedziałem, że za remont biorę siedem dych z metra, to był płacz XD