Aktywne Wpisy
mefju1 +1102
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
placebo_ +282
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
#euroweek
a no i przypominam że typ jest z katolickiej dominikany, a nie z somali czy cholera wie co pelikany próbują sobie wmówić xD
Nie wiedziałeś, czy celowo napisałeś błędnie by zmanipulować ludzi czytających twój post?
Sorry, ale jacy "wy"?
Nie odpowiadam za innych. W mojej opinii istnieje uzasadnione podejrzenie, że do podobnych zdarzeń mogło dochodzić częściej - argumenty wymieniłem wcześniej.
@Rorschak: ha ha! Euroweek reklamuje się jako "szkoła liderów", uznałem więc, że ci obcokrajowcy to właśnie owi "liderzy". Nie doszukuj się teorii spiskowych ;)
Mówiąc potocznie, że jakiś stan jest "prawdopodobny", mamy zwykle na myśli to, że jest on "taki, co do którego można przypuszczać, że jest prawdziwy", "taki który przypuszczalnie nastąpi, zdarzy się, mający wysoką szansę
zajścia, możliwy, przypuszczalny, ewentualny". Przymiotnik "duży" wzmaga przy tym możliwość zaistnienia tego prawdopodobnego zjawiska, jednakże nigdy do tego stopnia, by jego wystąpienie było pewne.
Należy zwrócić uwagę, że owo czysto semantyczne znaczenie zwrotu "duże prawdopodobieństwo" zostaje w swoisty sposób doprecyzowane na gruncie postanowień Kodeksu postępowania karnego. W nauce procesu karnego przyjmuje się bowiem, że użyte w treści Kodeksu postępowania karnego zwroty typu: "duże prawdopodobieństwo", "uzasadnione podejrzenie", "dostateczne podejrzenie", "uzasadnionej obawy", określane są zbiorczym terminem języka prawniczego — "uprawdopodobnienie", który rozumiany jest jako surogat udowodnienia zaistnienia określonego stanu rzeczy, #!$%@?ący się tym, że nie stwarza pełnej obiektywnej przekonywalności, ani nie wymaga całkowitego przekonania organu procesowego. Wskazuje się przy tym, że uprawdopodobnienie nie powinno stanowić bynajmniej odstępstwa od zasady dążenia do odtworzenia prawdy materialnej, lecz rozumiane być winno jako przejaw zasady nieformalizmu, umożliwiającej