kochani zapłaciłem dzisiaj karę za brak biletu (skończyła mi się karta wczoraj i po prostu zaspałem) to mój taki pierwszy incydent. Od 3 lat co miesiąc ujszczam opłatę 89zł aby swobodnie korzystać z komunikacji miejskiej. Złapali mnie Ci z zewnętrznej firmy "RENOMA". Słyszałem, że za pierwszym razem można jakąś zniżkę mieć i zapominają, ale podobno to tylko jak wystawi kontroler MPK. Ktoś może poratować?
@spawaczek: we Wrocławiu jest coś takiego jak rzecznik praw podróżnych czy coś takiego, poszedłem do takiej baby w identycznym przypadku i mi umorzyła karę.
@spawaczek: idź do siedziby MPK porozmawiaj z panem Fiutem (chyba że ktoś go zmienił ( ͡°͜ʖ͡°)) i prawdopodobnie darują Ci karę pod warunkiem zakupu kolejnego biletu ;)
@powaznyczlowiek: masz stare info ziomeczku ( ͡°͜ʖ͡°) @spawaczek: nie ma czegoś takiego jak kontroler MPK, obsługa jest tylko z Renomy, biuro mają na Wileńskiej. Kiedyś jak MPK sie tym zajmowało to można było liczyć na "upomnienie słowne" w biurze ale teraz to nie masz raczej co liczyć.
@piekuo: to nie stare info tylko sam byłem w takiej sytuacji i sam to załatwiałem tak jak opisałem na ulicy św. Wawrzyńca u p. (bodajże) Tadeusza Fiuta. Jeśli od tego czasu się pozmienialo to chętnie się dowiem jak to teraz wygląda - przecież gdzie dalej musi być możliwość odwołania ( ಠ_ಠ) @Andczej: @spawaczek:
@Andczej: ku#wa no nie oceniał bym tak ostro że zawalił - to jednak ludzka rzecz pomylić się o jeden dzień w sytuacji gdy od długiego czasu utrzymuje się aktywny bilet non stop i kiedyś od kopa anulowali takie kary (tak jak napisałem - pod warunkiem zakupu kolejnego biletu). Zmienili to czy tylko tak piszesz bo "dura lex sed lex" ale nie masz na to
@powaznyczlowiek daj ludowi palec a wezmą całą rękę razem z dupą, ludzie to wykorzystywali jak tylko mogli, zasady są jasne i niech będą równe dla każdego więc się teraz tego trzymają twardo
@Andczej: no i nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy wiesz to z doświadczenia czy powtarzasz to co mają napisane w regulaminie i co Ci się wydaje ( ͡°͜ʖ͡°)
@powaznyczlowiek wiem nie tyle co z mojego doświadczenia bo ja ciągnę semestralne i mam je ciągle, ale z doświadczenia innych osób i trochę kręcę się w towarzystwie komunikacyjnych świrów
#krakow #pomocy #mpkkrakow #kanar
@spawaczek: co robisz?
U mnie kosztuję 90 za rok ulgowy a 180 normalny
@spawaczek kontrolerzy MPK już nie sprawdzają od kilku lat, słyszałeś głupoty, zapłacisz pełna karę
@spawaczek: nie ma czegoś takiego jak kontroler MPK, obsługa jest tylko z Renomy, biuro mają na Wileńskiej.
Kiedyś jak MPK sie tym zajmowało to można było liczyć na "upomnienie słowne" w biurze ale teraz to nie masz raczej co liczyć.
@Andczej: ku#wa no nie oceniał bym tak ostro że zawalił - to jednak ludzka rzecz pomylić się o jeden dzień w sytuacji gdy od długiego czasu utrzymuje się aktywny bilet non stop i kiedyś od kopa anulowali takie kary (tak jak napisałem - pod warunkiem zakupu kolejnego biletu). Zmienili to czy tylko tak piszesz bo "dura lex sed lex" ale nie masz na to