Cześć Mirki, mam problem ze zbieraniem trawy po koszeniu. W kosiarce są dwa ostrza obok siebie pracujące "do siebie" przez co wyrzucana trawa jest drobno posiekana i jej grabienie jest mało efektywne. Szukam jakiegoś dobrego rozwiązania do zbierania trawy. Mam na oku urządzenie do zbierania trawy tego typu. Czy ktoś używał? Czy zdaje to egzamin? #ogrodnictwo #ogrod #koszenietrawy
@wiko13 ja niestety nie, ale słyszałem że częstsze koszenie trawy małym stopniem i w ogóle nie grabiac ściętej trawy działa jak nawóz i trawa rośnie gestrza. Tylko trzeba kosic że dwa razy w tygodniu :p
To traktorek z opcją mielenia lub wyrzutu bocznego. Nie ma kosza. Mam możliwość koszenia tylko raz w tygodniu (weekend) i trawa rośnie na tyle duża, że mielenie nie wyrabia więc jestem zmuszony korzystać z wyrzutu a potem zbierać tę trawę. Dmuchawa do liści w trybie odkurzania byłaby na tyle mocna żeby wciągać skoszona trawę? Pytam bo nie miałem nigdy takiego urządzenia w rękach
@wiko13 myślę że tak, chociaż bardziej myślałem o opcji wydmuchania skoszonej trawy gdzieś w kąt i zebrania. chociaż to tylko moja luźna propozycja, nie widziałem żeby ktoś tak robił ale może działać xD
#ogrodnictwo #ogrod #koszenietrawy