Wpis z mikrobloga

#macbook #2011 #late
Przeprowadziłem pewien test: 1 otwór w podstawie Macbooka Pro 13, o średnicy 3mm, zmniejsza temperaturę procesora o 3°-5° C co pozwoliło mi osiągnąć efektywne obniżenie temperatury o 12°(idle 2000RPM)-32°(fullyload 6400RPM) - teraz przy 100%GPU/CPU mam temperatury na poziomie 67°C-71°C przy zastosowaniu SSD i 16GBram / producent nie zaleca SSD a max RAMU to 8GB... Wywierciłem 8 otworów zaraz pod wiatrakiem i 2 pod płytą... (5cm od wiatraka tak dla testu) WYSTARCZĄ POD WIATRAKIEM - POLECAM BO #!$%@? JAK SZATAN! - body takiego maca z i7 koszt 1200-1500 na Alledrogo! - jeśli macie pytania to śmiało! ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przeprowadziłem pewien test: 1 otwór w podstawie Macbooka Pro 13, o średnicy 3mm, zmniejsza temperaturę procesora o 3°-5° C

@mosqua: chcesz powiedzieć, że ci idioci zrobili komputer dla idiotów, który ma wewnątrz wentylator, ale nie ma skąd wciągać zimnego powietrza, i gdzie wyrzucać gorącego, tylko tak sobie miesza w zamkniętym pudełku, licząc że jak w całym pudle się nagrzeje - to przez obudowę się jakoś ochłodzi?
  • Odpowiedz
@hrumque: Niestety ale to prawda... wyrzuca gorące pod ekranem - jest slide na całą szerokość == w centralnym punkcie następuj wypchnięcie powietrza... a z obydwu stron tego "grilla" zasysa niby "zimne" ale to tak w teorii w praktyce ciągnie ciepłe/letnie... postawiłem go dodatkowo na aluminiowym grillu z fanem 200mm od CoolerMastera i teraz średnie temperatury idle 43C wiatrak na 2000RPM a w grillu minimal - i odpalam dla testu grę
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: Tak mam zamiar wywiercić na cały wiatrak +-25, szukam tylko na alledrogo jeszcze jakiejś siatki by to osłonić od środka... pewnie wezmę coś od obudów Corsaira oni mają takie filtry plecionki do PSU na spody... to by sie nadało... ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
wyrzuca gorące pod ekranem - jest slide na całą szerokość == w centralnym punkcie następuj wypchnięcie powietrza...

@mosqua: no to zrobili, dyson airblade kurde ;)
  • Odpowiedz