Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, kupuję kompiutor. Mając na uwadze afery, które czasem są odstawiane z niektórymi sklepami, chciałbym się Was doradzić, który sklep nawiedzić, by się nie naciąć na januszy biznesu. Wiem, że x-com nie, komputronik też nie, morele - miał ktoś z nimi do czynienia? A może proline? Nie wiem tylko co jeszcze. Może ktoś ma dobre doświadczenie z jakimś sklepem we Wrocku? Z góry dzięki za pomoc.
#pytanie #komputery #informatyka #pomocy #wroclaw #pytaniedoeksperta
  • 17
  • Odpowiedz
@kepic: ja zmawiam w morele nie ma problemu. Kumpel miał dwie reklamacje - nie było problemu odesłali kasę ( choć trochę to trwało - bodajże koło 3-4 tygodni musiał czekać na rozpatrzenie) ale nie było poganiania ani niczego.
  • Odpowiedz
@Aeny: @kepic: Zanim Agito zmieniło się na eMAG to kupowałem tam większosć, żadnych problemów nie miałem. Teraz na morelach - zdarzyło mi się coś źle zamówić i nie robili żadnego problemu. Jak z gwarancją to nie wiem, nie miałem okazji, ale sam proces realizowania zamówienia w porządku, ceny też.
  • Odpowiedz
@kepic: ostatniego kompa kupilem w morelach i zlozyli mi go za 1zl, wszystko przebieglo bardzo sprawnie takze moge polecic ;) na xcomie kupilem w zeszlym roku lapka i rowniez jak w przypadku moreli, wszystko przebieglo elegenacko i tez moge polecic.
  • Odpowiedz
@kepic: ja polecę x-kom i Arest, w pierwszym często robię zakupy i nigdy żadnych problemów, a w drugim składałem PC kilka lat temu i też wszystko ok
  • Odpowiedz
@kepic: ja mam z Arestem same dobre doświadczenia (składanie, dwa razy wymiana grafiki ), ale mają dużą przebitkę cenową. Z kolei z pro-line wiele znajomych korzystało i byli zadowoleni ale nie dam glowy jak potem z gwarancjami. Za to na procesorze i grafice po 100zł mniej da się u nich znaleźć niż w Areście :)
  • Odpowiedz
Dzięki wielkie. Nie spodziewałem się tylu odpowiedzi. Porównam cenowo morele, arest i proline. W x-komie dużo kupowałem, ale nigdy nie oddawałem na gwarancji. Moje uprzedzenia są podyktowane tylko wykopowymi wpisami.
  • Odpowiedz