Wpis z mikrobloga

Mirki z #bron #projektdedal - czego używaliście (i czy w ogóle) do treningu suchego pracy na spuście? ASG, RAM, pneumatyk? Czy z tych wymienionych jest coś w stanie odwzorować pracę na spuście w broni palnej? Wyczytałem, że na pneumatyku można wyrobić sobie dobre nawyki, jak to było w waszym przypadku?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DanielTakiJelen: jak pamiętam spust mojego pneumatyka na CO2 to nijak się ma do prawdziwej broni... Zobacz jaki jest opór języka spustowego - raczej wartości od siebie mocno odbiegają ale nie bawiłem się nigdy bardziej pro w ASG i inne rzeczy.
  • Odpowiedz
@DanielTakiJelen: Ja zanim dostałem pozwolenie, pstrykałem sobie na replice ASG, ale to był raczej trening ogólnego obycia się niż prawdziwej pracy na spuście. Od kiedy mam własną broń, robię jak pisze @ppqa - zbijak w komorę i strzelam na sucho.
  • Odpowiedz
@DanielTakiJelen: Wiesz, w zasadzie co broń to inaczej to działa. Inaczej będziesz wyglądało ściąganie spustu w glocku, inaczej w jakimś DAO, inaczej w SAO, etc. Oczywiście warto wyrobić ogólne nawyki, ale nie ma nic lepszego niż trening na broni docelowej.
  • Odpowiedz