Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +1
jaką część ciała najbardziej w sobie lubicie
Jak ktoś chce sie podzielic, to w tej nitce piszemy swoj wzrost. Ja wmieszam sie w komentarzach
#przegryw
#przegryw
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Firmowane hasłem. Moc 980 dla każdego.
Chyba wyjaśnione..
Ja już nie mówię o samej sytuacji z rx.. na tą miałem stały wgląd i z punktu widzenia kogoś kto się nie podjarał te wszystkie obietnice były od początku wzmianek o premierze polarisów mocno podejrzane.
Obok RX jest specka gtx1060, który za chwilę wpadnie na rynek i zada kolejnego liścia w pysk nowej produkcji amd.
gtx 960 -> gtx 1060 - 1,25x jednostek, pobór mocy ten sam - dobrze
r9 390 -> rx 480 - taka sama wydajność, połowa mocy- źle xD
Jeśli pobór mocy nie jest x2 to w sumie szary zjadacz chleba ma wbity #!$%@? po kule w to ile mocy zjada karta. Liczy się wydajność
1. Próbek do testów
2. Kontrukcji referencyjnej
3. Nie każdego egzemplarza
4. W określonych warunkach (OC)
Prawie jak KODowcy, coś usłyszą i paplają w kółko jak im każą :D
Czyli chcesz mi powiedzieć, że jak powiem Ci żebyś zrobił mi zajebisty stół na 4 nogach, to ty mi go dostarczysz na 3 i z blatem z płyty pliśniowej ? :p
Czekałem na tego RX480 teraz czekam na jego niereferenty, ale od dnia premiery to same strzały w pysk :P
960 też była na starcie nieco za droga, a jakoś ostała się w moim komputerze :)
edit.
Mam.
Także powodzenia. jeśli to prawda to Nvidia doi ja może.
No ja właśnie nie pomijam tej ceny :P i tego incydentu z PCIe..
Ja w sumie czekam, żeby zadecydować do premiery niereferencyjnych rx480 i to tyle (najwyraźniej zgra się z premierą tej 1060).
I nie mogę przeżyć tego jak AMD na wejście robi sobie pod górkę.
Rozumiem referencyjne konstrukcje, ale to już niedaleko jest do niepełnowartościowego produktu za pełną cenę..
Strzały w pysk to: cena w PL, 80°C
Ta karta jest dla budzetowych zestawow, a nie do krecenia.
Jak mozna patrzec na cene w Polsce kiedy na zachodzi Europy te same karty sa duzo tansze. W Anglii wersja 4gb w przeliczeniu 905zl a 8gb 1145zl. Co jest AMD winne ze januszebiznesu w Polsce #!$%@? marze z kosmosu liczac na latwy zarobek (i sie przeliczyli)
To wygląda tak jakby AMD wzieło przykład z zielonych i "zaimplementowali" w swojej karcie problem ze specyfikacją i przegrzewanie żeby było "po równo" - no super pomysł :P
Znajda się ludzie którzy będą kręcić 750Ti albo inne dla samej satysfakcji z wyników.
Mieszkam w Polsce dlaczego ma mnie interesować cena w UK. Producent mówi mi że cena karty będzie taka a nie inna a okazuje się, że jednak jest inna.
Oczywiscie ze ludzie beda krecic ale referenty sie woduje do krecenia jak juz albo kupuje sie autorskie. Innym powodem kupna referenta jest crossfire/sli. Tak jak pisalem to ma byc tania karta VR dla mas na poziomie high endu poprzedniej generacji i jest.
@corinarh: a kto kupuje referenty panie ? 20$+- (patrzac po cenach neireferentow od amd) i #!$%@? masz 980 za cene -200 od nowej "980" ze sklepu - to sie nazywa progress...