Aktywne Wpisy
klatra_ +165
olsnienie +3
Dobrało nas w parę, ona lekarka 29lvl, ja kołchoźnik 33lvl. Ona zdjęcia z wakacji, Paryż, Grecja, narty we Włoszech a ja ledwo co wyjechałem na wakacje do Krakowa na 3 dni. Jak to zrobić żeby było między nami jednak fajnie w perspektywie czasu bo rozmawia nam się super ale chyba jest ta różnica klas, którą ona może nie zaakceptować. Czy kobietę może zainteresować mężczyzna co mniej zarabia? Dlaczego to się tak utarło
Jak z tym walczyć? Żaden prowider terminali na pewno nie ma limitów ustawionych.
Przez to #!$%@? zrezygnowałem z karty ponieważ płatności nią stały się nieopłacalne, a wkurza mnie to, że nie mogę sobie kupić piwa kartą...
#karty #sklepy #terminaleplatnicze #polskatobieda
Możesz to zgłosić do banku, visa, mastercarda każdego kto pobiera haracz za to, że zapłaciłeś kartą, bo właściciel sklepu najprawdopodobniej w umowie z wyżej wymienionymi ma powiedziane, że nie może dawać limitów.
Komentarz usunięty przez moderatora
z jednej strony nie dziwię sie sprzedawcom bo prowizje w Polsce (za sprawą opłaty interchange) są drakońskie, a z drugiej dziwię bo takie coś odstrasza potencjalnych klientów...
@Deykun: To też jest opcja, z tego co wygoglowałem to żaden bank nie ma limitu lub jest #!$%@? mały.
@unsigned: Jeśli im się to nie opłaca to niech odrzucą możliwość płatności kartą.
@sergiuszn: @karid: właśnie to wiem i wszystkie źródła to potwierdzają, jednak wolałbym podejść i zapłacić niż czekać na policję, która może przyjedzie może nie, #!$%@?ć trzy
bardziej zastanawiałbym się czy kasjerka może Cię "skasować" na 10PLN na terminalu jeśli nie ma na taką transakcję paragonu (paragon jest na 9,5PLN)
@karid:
Gdybym mógł poprosić o umowę z dostawcą terminali to pewnie nie zobaczyłbym żadnego limitu.
Ostatecznie chyba pozostaje opcja z policją gdy sprzedawca odmówi spróbowania przyjęcia karty za mniej niż np. 10pln
@weedget: To jaka jest taka średnia, uczciwa prowizja?