Wpis z mikrobloga

#komputery
Czy to normalne, że mi się komp przymula, przywiesza, jak kopiuję w tle, uTorrent w tle i otwarty film na YT w Chrome?
i7-4700MQ, GeForce GT 755m, 8GB ramu, legalny win 8.1.

Bo ja już nie wiem, czy mam coś #!$%@? z kompem, z ustawieniami, czy po prostu mam pecha ;]
#kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
przywiesza, jak kopiuję w tle, uTorrent w tle i otwarty film na YT w Chrome

@GregPelka: do końca normalnym bym nie nazwał, ale z drugiej strony kopiowanie sporej ilości plików, do tego torrent i chrome to jest jednak spore obciążenie dla dysku. Jesli to nie SSD, to mulenie w takiej sytuacji uznałbym niestety za normalną, chociaz uciążliwą rzecz
  • Odpowiedz
@bleki: Dlatego mam 2.2.1 - ostatnią bodajże prawilną wersję sprzed festiwalu #!$%@?.
@yacolek: No właśnie jeszcze nie SSD, uTorrent wysyła obecnie do max 1mbps, kopiowałem kilkadziesiąt GB po USB 3.0, i co chwila zamułka na YT...

Nie da się jakoś ustawić w uTorrencie żeby zapisywał toto ściągnięte gówno do RAMu i np co 500mb dopiero zapisywał na dysk?
  • Odpowiedz
Właśnie miałem napisac core i5 2gen gf550 8gb ram, ssd intela i nic sie nie tnie, ile by nie bylo otwarte. Wiec albo cos z kompem albo dysk muli. Jak chrobocze jak szalony to zapewne dysk jest wąskim gardłem. Chociaz download torenta mam na wolnoobrotowy talerz ustawiony.
  • Odpowiedz
@Jurigag: W smarcie mam tylko B2 CRC podwyższone i powolutku rośnie. Za mało to na wymianę gwarancyjną, więc póki co obserwuję temat.
Testy mówisz, porobić te z HDTune?
  • Odpowiedz