Aktywne Wpisy

Logan00 +430

placken +9
Zauważyłem dziwny zbieg okoliczności tzn po przekazaniu czołgów Minister Obrony Ukrainy mówił teraz czas na myśliwce. Od kilku dni słyszę w mediach onuce zmieniły taktykę bez myśliwców to porażka Ukrainy jest pewna. Znowu będzie pewnie koalicja państw z Polską na czele która przekaze samoloty - oczywiście polska ich większość albo wszystkie. Następne będzie co ?? Mamy Rosomaki to i znowu będzie narracja no te Rosomaki są potrzebne bo inaczej Ukraina przegra. Europejscy

Mam takie pytanie związanie z #csharp. Mam jakieś dane w Excelu i do tego program. I teraz mam opcję, gdzie wyświetlane są wszystkie rekordy z danego arkusza (tam mam województwo, powiat, miasto itd) w DataGridView. Ale chciałabym teraz zrobić tak, żeby wyświetlał mi np. miasta z danego województwa. Sęk w tym, że miasta te powtarzają się. A to dlatego, że dalsze rekordy (później mam nazwę drogi) występują w kilku miastach. I teraz chciałabym, żeby on pobrał mi dane z tego Excela i wyświetlił je w najlepiej ComboBoxie ale bez powtórzeń. Tzn żeby nie było np. Września, Poznań, Poznań, Poznań, Warszawa tylko same: Września, Poznań i Warszawa. Później z tego ComboBoxa gdzie te dane się pokażą chcę żeby były w programie wykonywane czynności zależnie od tego, co wybierze użytkownik, ale to już potrafię zrobić. Chodzi mi jedynie o wyciągnięcie tych danych ale bez powtórzeń, ponieważ tych rekordów nie jest kilka tylko nawet po kilkadziesiąt takich samych.
Czy ktoś wie jak to zrobić :)?
#programowanie #visualstudio
Komentarz usunięty przez autora
Dostaniesz kolekcję miast bez duplikatów, potem możesz wybierać wpisy z miastami przez
List list = GetRowsFromExcel();
var distinctCities = list.Select(p=>p.City).Distinct();