Oto mój specyfik robiony specjalnie na święta. Poniekąd #chwalesie skądinąd #gotujzwykopem Jedna z moich ulubionych nalewek - chili na miodzie. Papryczki chili + miód + spirytus. Ma piękną bursztynową barwę, ale w tym świetle nie widać tego za dobrze.
@HalinaMamZawal: 0,5l spirytusu,0,75l wody,2 duże łyżki miodu,2 papryczki chilli oczyszczone, bez pestek i przecięte na końcu,25 ziaren pieprzu czarnego. Papryczki należy wyjąć po tygodniu, po kolejnych dwóch zlać znad osadu i pieprzu
google > spirytus, miod, chili
Monika to lamus.
ars moriendi;
#byciegotemtostanumyslu
₍˄·͈༝·͈˄₎◞ ̑̑♥ ℒℴѵℯ
#muzyka #mirkoelektronika