Jako właściciel piekarni wypiekającej chleb mieszany z naturalnym zakwasem żytnim jestem za wprowadzeniem odpowiednich oznaczeń jakości chleba, problem polega na tym, że już wystarczająco sanepid siedzi mi na głowie z etykietami. Praktycznie co wizytę muszę projektować nową etykietę bo np. "Skład :" jest źle musi być "Składniki :" lub "Należy spożyć do" na "Termin przydatności do spożycia". Teraz dodatkowo od 2016 obowiązkowe jest posiadanie tabeli z makroskładnikami.
Ile chleba w chlebie?
Barwniki, emulgatory, konserwanty, ulepszacze. Kupowane w sklepach pieczywo coraz mniej przypomina prawdziwy chleb. Co piekarze do niego dodają? Okazuje się, że nikt tego nie bada. Coraz bardziej zasadne jest pytanie czy pieczywo, które jemy jest bezpieczne dla naszego zdrowia?
z- 145
- #
- #
#mirkots
Jeśli jest większość magiczna, i robią głosowanie o zboostowanie swoich klas - oczywistym jest, że są oni stronniczy i subiektywni, bo jest im to na rękę.
Jeśli większość OGÓLNOSERWEROWA, ZE WSZYSTKICH KLAS wygrywa w głosowaniu o stage exp który nota bene nikomu nie szkodzi, bo nikt nic nie traci - każdy jest równy, to jest to obiektywne: bowiem ani low level nie traci, ani