Salmonella w żółtym serze. GIS ostrzega
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożyciem Sera Złotego Mazur w opakowaniu 150 g. W jednej z partii produktu wykryto bowiem groźną bakterię. To Salmonella, która może prowadzić do poważnych zatruć pokarmowych. Producent sera podjął już działania, mające na celu wycofanie produktu z obrotu
rybak_fischermann z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 44
- Odpowiedz
Komentarze (44)
najlepsze
Wczoraj w Kauflandzie zauważyłem całe lodówki pierogów jednego producenta, które nie miały nadrukowanej daty ważności ani numeru partii xD Oczywiście promocja, cena bardzo dobra. Kierowniczka twierdzi, że to na pewno przypadek. Jasne, przypadki się zdarzają tylko zawsze dziwnym trafem do polskiego konsumenta trafia produkt
https://sklep.alablaboratoria.pl/centrum-wiedzy/salmonella-przyczyny-zakazenia-objawy-leczenie-zapobieganie/
no może jeszcze Emmentaler i Tilsiter