@ruphus: @Given: W sumie to mógłby być ciekawy odcinek, gdyby zrobić blind test bitterów w stylu Aperolu. Żeby było to jakoś porównywalne trzeba by zebrać kilka osób, a wyniki mogłyby być dość ciekawe
@MG78: Jak ktoś ma blisko to polecam Czechy (od 15.06 otwarte granice będą) - często w marketach mają promocje na Aperol. Rekordowo chyba 0,7 za 26zł w przeliczeniu znalazłem.
Kiedyś już to pisałem. Jeśli ktoś jest dusigroszem i żal mu wydać tych 50zł na Aperol to polecam Villa Cardea Aperitivo, powinno kosztować coś w okolicach 30zł, a smakuje tak samo ( ͡°͜ʖ͡°)
@MG78 "Wstępy historyczne" są OK. Dopóki nie robisz z nich rodzinnych wspominek o tym, jak to pradziadek Antoni pił Aperol pod Monte Cassino i łzy stanęły mu w oczach - takie to było dobre, po to by rozdąć film do 24 minut, wszystko jest w najlepszym porządku. Dodam, że byłem sceptyczny wobec milion pisiontego kanału o gotowaniu, ale Twój ogląda się nader przyjemnie - rzeczowy, nie błaznujesz, bez kretyńskich cięć w montażu.
@Dutch: Dzięki, miło czytać to co piszesz #nohomo ( ͡°͜ʖ͡°) Staram się robić takie odcinki, które sam chciałbym oglądać i sam nie lubię kiedy jakiś temat jest za bardzo rozwlekany. Staram się więc zwięźle, tak aby nie przytłoczyć faktami ale aby zrobić jakieś tło historyczno-kulturowe dla danego drinka czy dania :D
@MG78: No i tak trzymać, skup się na treści, forma jest super. Pewnie za 3 miesiące dopadnie Cię pokusa, żeby coś "ulepszyć" (czytaj dodać zbędne fajerwerki, błaznowanie i skiepścić przekaz) - oprzyj się jej, skoncentruj na przepisach ( ͡°͜ʖ͡°)
@sogen: W ostatnich dwóch latach zrobiła się bardzo modny. Generalnie jest ładny oraz dość lekki i łagodny w smaku więc nie dziwie się, że zyskuje popularność szczególnie wśród kobiet, ale nie tylko :)
@Anton_Chigurh: wszedłem przyczytac komentarze tylko po to żeby srpawdzić czy tylko ja to zauwayzłem. Równie dobrze mógłby ja trzymać jak każdy człowiek, ale może wtedy byłby mniej pro¯\_(ツ)_/¯
Komentarze (148)
najlepsze
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
"Wstępy historyczne" są OK. Dopóki nie robisz z nich rodzinnych wspominek o tym, jak to pradziadek Antoni pił Aperol pod Monte Cassino i łzy stanęły mu w oczach - takie to było dobre, po to by rozdąć film do 24 minut, wszystko jest w najlepszym porządku. Dodam, że byłem sceptyczny wobec milion pisiontego kanału o gotowaniu, ale Twój ogląda się nader przyjemnie - rzeczowy, nie błaznujesz, bez kretyńskich cięć w montażu.
No i tak trzymać, skup się na treści, forma jest super. Pewnie za 3 miesiące dopadnie Cię pokusa, żeby coś "ulepszyć" (czytaj dodać zbędne fajerwerki, błaznowanie i skiepścić przekaz) - oprzyj się jej, skoncentruj na przepisach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.wykop.pl/link/5261009/aperol-spritz-prosty-przepis-na-popularny-wloski-drink-idealny-na-sylwestra/
https://www.wykop.pl/link/4492493/prosty-przepis-na-aperol-spritz-najlepszy-wloski-drink-vlog-przepis/
https://www.wykop.pl/link/4472431/aperol-spritz-jak-zrobic-w-domu/