A przypadkiem z olejami nie jest tak że najlepszy olej jest Ten który jest dostępny w danym obszarze geograficznym? W sensie olej rzepakowy jest zdrowy tutaj dla ludności środkowoeuropejskiej A oliwa z oliwek dla obszarów śródziemnomorskich, wynika do z tego że każdy ma inne właściwości.
@Demolka90: olej lniany, konopny i rydzowy są najlepsze. Ale oczywiście nie do smażenia. Smażenia w ogóle powinno się unikać. Olej rzepakowy pierwotnie był bogaty w kwas erukowy, który jest ponoć wręcz toksyczny...
Miałem różne dolegliwości żołądkowe (m. in. refluks) i po odstawieniu Nutelli przeszły - nie wiem który konkretnie składnik to powodował, ale fakt pozostaje faktem. Zastąpiłem ją masłem orzechowym - można je zrobić samemu lub kupić, w składzie 100% orzechy.
Komentarze (268)
najlepsze
Zwłaszcza w maltodekstrynie, w końcu to zwykły cukier.