@mcdolan: W końcu zobaczymy na kickstarterze dzięki prośbom ludzi nowy super wynalazek, jakim jest mebel przeznaczony do jedzenia, żeby naczynia stabilnie stały.
@mcdolan: Generalnie ten koleś zaczął na YT m.in. od recenzowania na tej samej kanapie badziewnych zabawek i sprzętu ze sklepów typu "wszystko za 2 złote". Potem pojawiły się odcinki z jedzeniem, a kanapa być musi bo to stało się elementem rozpoznawczym.
@Raffael: Słynna konserwa turystyczna była tak otwierana, nie wiem czy były takie dobre czy w tamtych czasach byle gowno smakowało ale zjadłbym sobie jeszcze taką.
@Winters: Jak już o wojskowych puszkach mowa, to ostatnio z kumplem testowaliśmy 26-letnie puszki z klopsikami, mięsem wołowym i kluchami w sosie. Wszystko z magazynów naszego WP. Całkowicie jadalne, smaczne i nie było sraki. :)
Też mam taką konserwę, która od dluższego czasu jeździ z nami w góry, nad morze... i jakoś zawsze uda jej sie wrócić na półke w kuchni ;) Kiedys pewnie też nadejdzie ta wiekopomna chwiła ;P
@Smokem: Gucio się z tego filmiku dowiedziałem. Oczekiwał bym rzetelnego badania czy spożycie tak starych konserw jest bezpieczne. Tymczasem mam filmik że spożycia minimalnej ilości, czyli jeśli już coś było niebezpiecznego w tym mięsie, to tak mała ilość i tak nie da żadnych objawów. Filmik gówno warty.
Komentarze (86)
najlepsze
28-letnia amerykańska racja typu MRE:
http://youtu.be/Iawr-AMl2-0
31-letnia amerykańska racja typu MRE:
http://youtu.be/QM--9rEvTJU
22-letni MRE z Pustynnej Burzy:
http://youtu.be/ydgBPf-nOZs
Zainteresowanym gorąco polecam wszystkie trzy kanały.
Po takim eksperymencie oczekiwał bym:
1. Badań laboratoryjnych tego mięsa i opinii eksperta, zanim się to spożyje
2. Wpier..olenia ze smakiem całej konserwy, przy czym ma być widać połykanie
3. Od razu w jednym filmiku relacji po 2 tyg. od zjedzenia, czy były jakieś negatywne skutki gastryczne