Jak porcjować kurczaka?
Kurczak kupiony w całości jest zdecydowanie tańszy niż jego poszczególne elementy. Porcjowanie kurczaka nie jest takie trudne, na jakie się wydaje. Polecam zapoznać się z filmikiem, dzięki któremu nauczyłem się robić to szybko i sprawnie.
Bartoshka z- #
- 81
Komentarze (81)
najlepsze
Stosuję tą metodę od ponad roku z małym wyjątkiem jeśli chodzi o piersi. Chcąc przeznaczyć całą tzw. porcję rosołową na jeden obiad, oddzielam kości od piersi(pan na filmiku nie oddzielił do końca), które idealnie nadają się na zupę natomiast piersi skrzydełka czy udka to kolejne dania, niekoniecznie gotowane.
po rozbiórce na części, ile takie mięso może być tańsze?
z Twoich doświadczeń, mógłbyś określić ile (wagowo/procentowo) uzyskuje się średnio piersi, skrzydełek, udek?
pytam z ciekawości...
Wolę jednak czerwone mięso.
W Europie mięso