Byłem tam tydzień temu. Mają tam takie swoje mini-muzeum.
Niestety podczas wizyty naszej wycieczki, produkcja była zatrzymana, więc ten film dopełnił obrazu pustych kadzi i nieruchomych maszyn które tam widzieliśmy.
@adamczo: Prawdziwy hipster pije tylko piwo własnej produkcji uwarzone ze zesłodowanego przez siebie ziarna z jęczmienia, który wyrósł w doniczkach na balkonie, obok doniczek z własnym chmielem.
@pomarancza3000: A czy nie jest tak, że prawdziwy hipster brzydzi się wszelkim alkoholem i unika papierosów, co najwyżej fajeczka lub pudrowanie noska?
dwa dni temu rozlałem swoje pierwsze domowe piwo :) ale proces byl troche mniej zlożony, brzeczki się nie gotowalo. Uzywało się połproduktów - słodu i innych rupieci (tym się zajmował mój brat), Po ostygnięciu do odpowiedniej temperatury wsypujemy drożdze, fermentacja przez tydzien i mozna rozlewac :)
@micruz: kolega robi piwo z gotowca zwanego również brew-kit. Czyli dostaje nachmielony ekstrakt słodowy w syropie dodaje do tego cukier albo sproszkowany ekstrakt słodowy.
Generalnie zalewa się to wrzątkiem, dolewa wody do około 25 litrów i po osiągnięciu bezpiecznej
Komentarze (117)
najlepsze
Byłem tam tydzień temu. Mają tam takie swoje mini-muzeum.
Niestety podczas wizyty naszej wycieczki, produkcja była zatrzymana, więc ten film dopełnił obrazu pustych kadzi i nieruchomych maszyn które tam widzieliśmy.
Dobre
Ciekaw jestem ile to trwa w naszych koncernach.
1. Wsypujesz proszek
2. Zalewasz
@ratuj_bobry: A może nowa grupa na wykopie? Zobaczmy ilu nas tu jest :)
a nie mówi się "piwowar"?
Generalnie zalewa się to wrzątkiem, dolewa wody do około 25 litrów i po osiągnięciu bezpiecznej
temperatury dodaje