Wpis z mikrobloga

Pytanie raczej do różowych, ale może niekoniecznie.

Jak przyrządzić wątróbkę drobiową?
Ja preferuję jedyna słuszną opcje z dużą ilością cebulki, ale w domu jak jadałem to była jakaś taka... Delikatna i może nawet lekko słodkawa, a jak ja robię to wali krwią i ogólnie nie smakuje zachęcająco. Oczywiście moczę w mleku.

Macie jakieś swoje sekrety na dobrą wątróbkę?

#gotujzwykopem #kuchnia #gotowanietomojapasja
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arthaniel: dusisz cebulę. Wątróbkę obtaczasz w mące, nie trzeba moczyć w mleku. Wątróbkę obsmażasz, dodajesz uduszoną cebulę, dodajesz liście laurowe, ziele angielskie i razem dusisz pod przykryciem. Sól i pieprz po usmażeniu. Zjadasz

Jak dajesz cebulę cukrową, to warto podlać ją wytrawnym winem, kapkę.
  • Odpowiedz
@Arthaniel: Jak wali krwią to znaczy że nie udusiła się tylko wysmażyła. Mniejszy ogień, minimalny i przykryć pokrywką... podlać odrobinę wodą lub winem żeby doszła w parze.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Arthaniel: jest jeszcze jeden hint, ale to już maks opcja. Jest taka mieszanka która nazywa się "przyprawa włoska" produkcji visana... Sypiesz odrobinę, jakąś łyżeczkę na patelnie w czasie duszenia.
  • Odpowiedz