- 4
17 725 -11 - 10 = 17704
Do pracy
http://app.endomondo.com/workouts/416110132/6622696
http://app.endomondo.com/workouts/416110152/6622696
Do pracy
http://app.endomondo.com/workouts/416110132/6622696
http://app.endomondo.com/workouts/416110152/6622696
- 3
- 10
21 205 - 86 = 21 119
Cześć wszystkim.
Nigdy nie śledziłem kółek zainteresowań na wypoku, a wczoraj jakoś przypadkowo trafiłem na tag rowerowy. Postaram się, trochę dorzucić do wspólnego wyniku, szkoda że tak późno, bo w tym roku mam już najechane ponad 5000 km.
Wczorajsza
Cześć wszystkim.
Nigdy nie śledziłem kółek zainteresowań na wypoku, a wczoraj jakoś przypadkowo trafiłem na tag rowerowy. Postaram się, trochę dorzucić do wspólnego wyniku, szkoda że tak późno, bo w tym roku mam już najechane ponad 5000 km.
Wczorajsza
- 16
Chwalicie się tak wszyscy tymi pizzami, to i ja zapodam jedną z ostatnich, którą obfociłem,
Generalnie jestem fanem pizzy i robię co najmniej raz w tygodniu 2-3 sztuki. Do wypieku pizzy używam kamienia, który wcześniej trzeba rozgrzewać przez minimum godzinę. Gotowy placek umieszczam na desce, układam składniki i sru do pieca na około 7-10 minut. Pizza wychodzi cieniutka i chrupiąca. Jak dla mnie idealna, choć zdarzają się małe wpadki.
Co do samej pizzy.
Używam
Generalnie jestem fanem pizzy i robię co najmniej raz w tygodniu 2-3 sztuki. Do wypieku pizzy używam kamienia, który wcześniej trzeba rozgrzewać przez minimum godzinę. Gotowy placek umieszczam na desce, układam składniki i sru do pieca na około 7-10 minut. Pizza wychodzi cieniutka i chrupiąca. Jak dla mnie idealna, choć zdarzają się małe wpadki.
Co do samej pizzy.
Używam
- 1
@DominantSpecies: no jest kilka rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę, żeby pizza była cienka. Ja jak zrobię ciasto, to dzielę je na kulki (250-300g) i odstawiam na minimum 30 minut do odpoczęcia. Z takich porcji ciasta, robię placki wielkości ~30cm, a więc bardzo cienkie, prawie przeźroczyste. Jedynie brzegi zostawiam nieco grubsze, bo takie lubię. Placek po uformowaniu, nie może za długo czekać bo rośnie, jak to ciasto drożdżowe. U mnie
- 1
@AppleDash: Mąkę kupuję w Piotr i Paweł, LaTua Farina Ideale per Pizza typ "0". Niestety jest droga, prawie 10zł/kg. Używam małej paczki drożdży suszonych (7g), na 500g mąki. Stosuję przepis na ciasto, który poleca sprzedawca kamienia (http://pizza-stone.pl/#!/Ciasto_na_pizze), chociaż kiedyś robiłem niemal identyczny przepis ze strony http://ciastonapizze.pl/. Z 500g mąki, wychodzą mi 3 pizze 30cm.
https://500px.com/photo/85295705/time-to-wake-up-by-micha%C5%82-czubkowski
#fotografia #warszawa #zdjecia
edit: #chemtrails