- 1619
Kiedyś byliśmy tak biedni XD że zamiast na obiad dostawać schabowego to mama robiła mortadelę w jajku i bułce tartej XD
Tak teraz myślę że była to bardzo smaczna rzecz xD w ogóle mortadela smażona była bardzo dobra xD
Ktoś jadał podobnie? XDDD #gotujzwykopem
Tak teraz myślę że była to bardzo smaczna rzecz xD w ogóle mortadela smażona była bardzo dobra xD
Ktoś jadał podobnie? XDDD #gotujzwykopem
@GumaToTworzywoSztuczne: Ale litości xD
Bo oprócz nazwy ze szlachetną włoską mortadelą nie łączy ich N I C. Włoska mortadela to prawie 100% mięsa i dodatek tłuszczu - dlatego PRAWDZIWA mortadela wygląda tak jak na obrazku. To co dawali nam rodzice
W Polsce przylgnął do niej stereotyp biedakiełbasy
Bo oprócz nazwy ze szlachetną włoską mortadelą nie łączy ich N I C. Włoska mortadela to prawie 100% mięsa i dodatek tłuszczu - dlatego PRAWDZIWA mortadela wygląda tak jak na obrazku. To co dawali nam rodzice
@GumaToTworzywoSztuczne: Widocznie mają #!$%@?, choć rzeczywiście ktoś im powinien #!$%@?ć kary. Jestem przekonany, że to produkt regionalny chroniony.
Obecna Z POLSKI to takie same gówno jak kiedyś. Tę pyszną co jadłeś to na bank z Włoch sprowadzono.
obecna a dawna to tak jak mówisz dwa zupełnie inne produkty.
Obecna Z POLSKI to takie same gówno jak kiedyś. Tę pyszną co jadłeś to na bank z Włoch sprowadzono.
Nigdy nie uwarzalem
@TearsDontFall: Słownika też nie uważasz jak widać...
Widziałeś człowieku kiedyś skład tego co w siebie wkładasz? Lepiej by ci wyszło jakbyś zjadł własne gówno, serio.
Nie zesrajmy się
@TearsDontFall: Pisze koleś, który następnie:
Polecam krew z matczynej #!$%@? jeżeli "rz" zamiast "ż" zrobiło na tobie tak wielkie wrażenie. Zielonko z dupy wyklęto, usuń konto
Nie dość, że samobójca #!$%@?ący pazurki i dzióbki kurczaczków to jeszcze zabawny miś xD
@TearsDontFall: Jak dla mnie to możesz nawet szczury #!$%@?ć. W sumie na zdrowie by ci wyszło w porównaniu z "mortadelą" xD
Kiedyś mortadela po prostu była zajebista, podobnie jak parówki. Dzisiaj ani dobrej mortadeli już nie ma ani dobrych parówek w porównaniu do tego co było 20 lat temu.
@rzeznikmocy: CO TY #!$%@? xD
To gówno z polski, które matki kupowały za dzisiejsze 8.90/kg to było największe gówno, pies zmielony razem z budą i łańcuchem. Wiesz czemu się to obtaczało w bułce i smażyło? Bo na żywo tego się nie dało
@rzeznikmocy: Aaa, to wszystko co wyciągnąłeś z mojego komentarza? Winszuję. Jak widać "jesteś tym co jesz" xDDDD
Kiedyś się po prostu tak jadło. Nasza kuchnia bazowała na potrawach mącznych, dopiero od kilku lat trend się nieco zmienia.
@matra: A co mają potrawy mączne do mortadeli?
I nie oszukujmy się - to było najgorsze co można było kupić w mięsnym, no ludzie. Kupowało się to tylko dlatego, że było tanie i oszukiwało schabowego, który:
a) był ciężko dostępny;
b)
dzisiaj ta delicja została #!$%@? i jest podszynką napakowaną solanką i innym gównem.
@RobotKuchenny9000: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Wtedy to było gówno podobnego sortu
@niedlapsa: Owszem, ale nie ta którą tu większość wspomina z rozrzewnieniem. Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że #!$%@? włoską mortadelę po 50zł/kg krojąc ją na czterocentymetrowe kawałki i obtaczając w bułce tartej xD
@ediz4: A może kosztem śmigłowców? Gdzie są te wszystkie śmigłowce wielozadaniowe?