Wędzona Szynka peklowana z E 250 I SAMĄ SOLĄ ( wykonanie i porównanie
![Wędzona Szynka peklowana z E 250 I SAMĄ SOLĄ ( wykonanie i porównanie](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1586458531rfvsVwVRA6TBgG8azoIf1b,w220h142.jpg)
Szkodliwe azotyny, azotany z wędlin? A może azotyny i azotany z warzyw są w większym stopniu zagrożeniem?
z- 94
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Szkodliwe azotyny, azotany z wędlin? A może azotyny i azotany z warzyw są w większym stopniu zagrożeniem?
zRocznica
od 07.03.2023
Gadżeciarz
od 24.10.2021
Wykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Mój tato wędzi od kilku lat szynki i nigdy się nie zdarzyło żeby po jednym dniu wyszło takie szare oczko. Zwykle widać je dopiero po tygodniu, o ile szynka jest przekrojona. Reszta nieprzekrojonych wędlin może leżeć dłużej i nic się z nią nie dzieje (oczywiście w chłodnym