Tajlandczyk odporny na gorący olej
Kann Trichan wyjmuje kurczaki z gotującego się oleju. Posiada rekord w Księdze rekordów Guinnessa za wyjęcie 20 kawałków kurczaka, z oleju o temp. 490°C, w ciągu 1 minuty!
![Pacio](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Pacio_X2SYyfFw4C,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 14
Kann Trichan wyjmuje kurczaki z gotującego się oleju. Posiada rekord w Księdze rekordów Guinnessa za wyjęcie 20 kawałków kurczaka, z oleju o temp. 490°C, w ciągu 1 minuty!
Komentarze (14)
najlepsze
Nie ma olejów które pod ciśnieniem atmosferycznym pozostały by płynne w 490°C, dla olei roślinnych których używa się do smażenia jest to też mocno powyżej temperatury zapłonu.
Mimo, że dotknięcia mięsa bym się bał bo ma na tyle duża przewodność cieplną, że może poparzyć to ciastka albo bułeczki z piekarnika rozgrzanego do 200°C często wyciągam ręką nie bez żadnych negatywnych efektów, (cisto jest dobrym izolatorem więc nawet rozgrzane nie parzy) czuć że jest ciepłe ale nawet nie nieprzyjemnie ciepłe, w podobny sposób można wyciągać też pączki z
Tutaj pewnie taka sama zasada
http://www.youtube.com/watch?v=UZio0f7fP04